Jakub „Evropské hodnoty“ Janda hledá slušné a tolerantní muslimy. Ale je jich strašně málo, připustil

17.08.2015 16:59

Jakub Janda, analytik z intelektuálního centra Evropské hodnoty, si povzdechl, že je mezi muslimy vstupujícími do české veřejné debaty málo těch, kteří by respektovali naše pravidla. Právě takoví jsou prý přitom potřeba nejvíce. Radost mu naopak udělal rozvrat v řadách těch, kteří podle něj evropské hodnoty popírají.

Jakub „Evropské hodnoty“ Janda hledá slušné a tolerantní muslimy. Ale je jich strašně málo, připustil
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Potřebujeme mimo jiné muslimy, kteří si opravdu budou myslet a říkat nahlas, že pro ně jsou ústavní mantinely vždy závaznější než náboženská pravidla. Že jejich pojetí víry není v rozporu s hodnotami liberální demokracie,“ napsal Janda na svůj Facebook. Podobně by prý bylo třeba, aby tito lidé odmítali „středověké postavení žen“ nebo plně uznávali svobodu projevu včetně například možnosti karikovat jakékoliv náboženství.

„Bohužel je takových veřejně činných a uvěřitelných muslimů málo,“ povzdechl si analytik Janda.

Radost mu naopak udělalo, že ti, proti kterým se think-tank Evropské hodnoty vymezuje, se začínají názorově odlišovat a v Jandově interpretaci rozvracet. Jiří Vyvadil, se kterým proti sobě stáli v debatě o Rusku a Ukrajině, totiž začal odmítat kritiku imigrace, a tím se dostal do sporu s pohledem prezidenta Zemana, s nímž byl ohledně Ukrajiny v souladu.

Janda si vzpomněl na Vyvadilovo facebookové chvástání, že je „velitelem“ odporu proti průjezdu americké kolony, a radostně si ulevil: „Skvělý, do sebe, veliteli.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…