Jakub Janda odhalil nového Putinova pomocníka. Ve straně, které teď všichni tleskají, ale po volbách se prý budou divit

04.10.2017 22:06

Lídr Pirátů ve Zlínském kraji a expert na obranu Giuseppe Maiello upoutali pozornost analytika Jakuba Jandy z think-tanku Evropské hodnoty. Čím? Giuseppe Maiello se podle serveru Novinky.cz zúčastňuje debat na podporu ruského prezidenta Vladimira Putina. A nehodlá s tím přestat. Věří totiž, že vést dialog je naprosto nezbytné.

Jakub Janda odhalil nového Putinova pomocníka. Ve straně, které teď všichni tleskají, ale po volbách se prý budou divit
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Giuseppe Maiello se účastní debat, na kterých se mluví o tom, že by Česká republika měla vystoupit z EU a z NATO. Rozhovory na toto téma pořádá spolek „Hej občane!“. Politik Pirátů ale nevidí nic špatného na tom, že se debat pořádaných tímto spolkem zúčastnil. Odmítá, že by snad šlo o nějaký prokremelský nebo třeba fašistický spolek.

„To je naprostá blbost. Nevěřím, že ten spolek má takový program. Já jsem byl zvyklý z Itálie, že s fašisty se nemluví. Tady se zase nemluví s komunisty. To už bychom nemohli mluvit s nikým. Já jsem Pirát a řeknu, co si myslím,“ řekl serveru Novinky.cz překvapeně Maiello, jenž už je českým občanem a bude volit např. v blížících se prezidentských volbách. V roce 2013 by volil Miloše Zemana, s nímž se shoduje v názoru na uprchlickou krizi, ale v roce 2018 hodlá volit Michala Horáčka. Proč nedá hlas Zemanovi? Prý už je starý.

Maiello si myslí, že by Česká republika měla zůstat součástí Evropské unie i NATO, ale nevidí nic špatného na tom, když se baví třeba s místopředsedou KSČM pro ideově-politickou práci Josefem Skálou, který volá po vystoupení Česka z NATO.  Maiello je přesvědčen, že by spolu lidé měli mluvit.

Celý článek naleznete zde.

Jakub Janda dal na sociální síti Facebook najevo, se se na zlínského lídra Pirátů dívá dost kriticky. A od fanoušků Pirátů si za to prý vysloužil spoustu osobních urážek.

„Když jsem se včera začal ptát ‚stínového ministra obrany‘ a lídra Pirátů ve Zlínském kraji, zdali bude dál chodit na akce putinovských spolků, tak jsem se dočkal desítek osobních útoků od různých podporovatelů Pirátů. Něco jako good old days se Svobodnými (budiž jim země lehká). Netušil jsem, jak blízko jsem byl od pravdy. ‚Garant obranného programu‘ totiž hned včera vyrazil na akci spolku ‚Hej občané‘, což je něco jako chráněná dílna fanklubu Putina v Česku. Obsazení naprosto odpovídá,“ napsal Janda.

Jakub Janda doslova napsal:

Když jsem se včera začal ptát "stínového ministra obrany" a lídra Pirátů ve Zlínském kraji, zdali bude dál chodit na akce putinovských spolků, tak jsem se dočkal desítek osobních útoků od různých podporovatelů Pirátů. Něco jako good old days se Svobodnými (budiž jim země lehká).
Netušil jsem, jak blízko jsem byl od pravdy.

"Garant obranného programu" totiž hned včera vyrazil na akci spolku "Hej občané", což je něco jako chráněná dílna fanklubu Putina v Česku. Obsazení naprosto odpovídá. Sorry, ale jestli chcete být bráni jako zodpovědná strana, tak těžko můžete mít za hlavního experta na obranu specialistu, který říká, že "jsme Rusku dali příležitost anektovat Krym".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…