Jan Fischer oslovuje bývalé komunisty i oponenty režimu, píše deník

20.06.2012 8:33

Expremiér Jan Fischer je podle všeho schopen v předvolební kampani pozitivně oslovit širokou paletu potencionálních voličů. Jako někdejší člen KSČ je schopen přilákat pozornost nejen svých někdejších stranických kolegů, ale i oponentů bývalého režimu. Své kouzlo má však i pro dnešní studenty, kteří si ze socialismu již nic nepamatují. Slibuje totiž zlepšení politické kultury, nebo setrvání v EU.

Jan Fischer oslovuje bývalé komunisty i oponenty režimu, píše deník
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentský kandidát Jan Fischer během setkání s občany

Jeden z kandidátů na prezidenta Jan Fischer přijal pozvání na půdu renomované univerzity v Oxfordu, kde pronesl projev nejen k českým a slovenským studentům. Podporu mu na univerzitní půdě nevyjádřili jen studenti, ale např. také podnikatel Luděk Sekyra nebo architektka Eva Jiřičná. Informuje o tom dnešní MF Dnes.

Fischer udělal dobrý dojem

„Pan Fischer na mě udělal dojem, jeho přednáška byla neobyčejně zajímavá. Je to objektivní, inteligentní člověk. Umí mluvit a má mezinárodní zkušenosti i nadhled, což by prezident zajisté měl mít,“ říká třiasedmdesátiletá architektka.

Sluší se dodat, že Jiřičná se řadu let zná i s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a leckdo by mohl čekat, že podpoří spíše jeho. Jiřičná k tomu ovšem dodává, že si ministra zahraničí cení, ale v tuto chvíli není ještě jasné, kdo všechno bude na post příští české hlavy státu kandidovat. Podnikatel Luděk Sekyra, který si Fischerovu přednášku také vyslechl, prý uvažuje o tom, zda bude Fischera v předvolební kampani podporovat i finančně.

Sekyra byl před Sametovou revolucí členem KSČ, ostatně stejně jako Fischer, ale po revoluci se rychle dokázal chopit podnikatelských příležitostí. Architektka Eva Jiřičná pak patří mezi dlouhodobé kritiky komunistického režimu a to proto, že jí jednoho dne neumožnili návrat do vlasti. Příklady těchto dvou osobností pak ukazují, jak širokou paletu potencionálních voličů oslovuje Fischer. Možný příští prezident ale oslovuje i současné studenty. Čím? Např. tvrzením, které pronesl na přednášce, že totiž život v EU není pro Česko jednoduchý, ale život bez EU by byl pro naši republiku mnohem obtížnější.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…