Jan Hřebejk označil KSČM a SPD za to nejhorší v Česku. A voliči Zemana...

10.09.2018 14:02

Režisér Jan Hřebejk se rozhodl kandidovat za hnutí STAN na Praze 5. Režisér slavného filmu Pelíšky je znám tím, že je velmi kritický vůči prezidentovi Miloši Zemanovi, komunistům a hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Svou pověst potvrdil v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV. Podívejte se sami, jak udeřil na komunisty, Okamuru a Zemana tentokrát.

Jan Hřebejk označil KSČM a SPD za to nejhorší v Česku. A voliči Zemana...
Foto: Facebook
Popisek: Režisér Hřebejk protestuje proti Zdeňku Ondráčkovi

Režisér je přesvědčen, že pro velkou politiku se nehodí, ale na tu komunální na Praze 5 si věří. Místo, kde žije, má prý pod kůží. Moderátorka Emma Smetana to ale vzala od podlahy a zeptala se Hřebejka, jestli by člověk neměl zvyšovat úroveň politické kultury v zemi, což by také znamenalo nemluvit o prezidentu Zemanovi tak, jak o něm v minulosti mluvil Hřebejk. „Pro mě je to ve všech ohledech ohavný chlap. Pro mě je to, jako když máte v baráku vulgárního ožralu, který čůrá na schodišti. Zeman je postbolševický, trochu pravicový a trochu levicový, podle toho jak se to hňupům líbí,“ citovala moderátorka některé Hřebejkovy výroky.   

Anketa

Podporujete zdanění církevních restitucí?

92%
8%
hlasovalo: 9279 lidí

Režisér kontroval, že pořád nemluví tak drsně jako Miloš Zeman. Musel by prý ještě notně přitvrdit, aby klesl na úroveň vulgarit a demagogie dnešního prezidenta. „Myslím, že na toho Miloše Zemana nemám,“ řekl prostě a krátce.

Tentokrát prý nechce Zemana kritizovat, takže se bude chovat mírněji. „Já mám svoji část takovou revoluční, revoltující nebo takovou, řekněme bohémskou. Ta mi říká, že si můžu říkat, co chci, ale pak mám takovou část, řekněme, konsenzuální. Já si myslím, že v tý politice, zejména tý lokální, se lidi musí dohodnout. Tam to není na nějakém dělení, pravém – levém,“ doplnil Hřebejk.

Smetana však Hřebejkovi znovu připomněla, jak mluvil o voličích Miloše Zemana. „To jsou lidi, se kterými nechci mít nic společného. Buď jsou zblblý z toho, co si přečetli, nebo nemají v pořádku hodnoty,“ citovala moderátorka. Hřebejka rozesmála. Počítá prý s tím, že stoupenci Miloše Zemana ho pravděpodobně volit nebudou. Nechápe, jak mohli lidé volit Zemana podruhé, po tom, co předváděl během svého prvního období. „Každej krok, kterej dělá, je hůř a hůř pro tuhle zemi,“ šil do Zemana Hřebejk.

Nešetřil ani komunisty a okamurovce. Komunisty pokládá za zavrženíhodnou nedemokratickou stranu. Poukázal na to, že máme zákon o zločinném chování komunistického režimu. „Nevím, proč tihle lidi mají jít k moci, vždyť ti lidi na to nemají žádný právo. Myslím komouše,“ zdůraznil. „Komouši a SPD, to je sedlina společnosti, přece,“ dodal ještě. Nechápe, proč prezident Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) tolik tlačí KSČM k podílu na moci.      

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Tyhle věci se ale podle jeho názoru na komunální úrovni řešit nebudou. Je přesvědčen, že v komunální politice bude schopen najít kompromis. „Možná tam jdu z nějakejch sebevýchovnejch důvodů a říkám si: když uspěješ, tak budeš muset bejt konsenzuálnější,“ uvedl Hřebejk. Pokud uspěje ve volbách, prý nepověsí režírování na hřebík.

V minulosti mu prý byli sympatičtí lidovci. Necítí se natolik pravicovým voličem, aby volil TOP 09. „Ačkoli je mi tam řada lidí sympatickejch,“ připustil. Za lidovce prý nekandiduje, aby nemátl voliče. „Já jsem třeba otevřeně pro sňatky homosexuálů. Pro lidovce je to tabu,“ připomněl.

„Já se budu snažit přesvědčit ty voliče, že to myslím vážně a že s tou Prahou prostě souvisím,“ uzavřel své vystoupení režisér. Je lokálním patriotem v místě, ve kterém žije 51 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…