Jan Hrušínský šokoval fanoušky. Zahrál na ně, že jde do voleb. Podívejte se sami

01.09.2021 22:39

Herec a principál soukromého Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský šokoval své facebookové fanoušky oznámením, že jde do říjnových sněmovních voleb s politickým subjektem HNUTÍ O NÁS. Po důkladném prozkoumání prozíravější diskutující přišli na to, že se nejedná o realitu, nýbrž zřejmě o upoutávku na nový filmový či divadelní počin. Někteří poté zalitovali – právě Hrušínskému hnutí by prý svůj hlas velmi rádi dali.

Jan Hrušínský šokoval fanoušky. Zahrál na ně, že jde do voleb. Podívejte se sami
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

„Ano. Chce-li člověk něco změnit, musí do toho jít – a na ostro. Ostrá kampaň začíná dnes. Nové HNUTÍ O NÁS je tady! Má za cíl vrátit do naší země slušnost, právo a spravedlnost. Vše, co v České republice chybí,“ píše Hrušínský, že jde do boje o Poslaneckou sněmovnu.

Toto občanské hnutí chce podle něj vrátit slovům jejich původní význam. „Důraz na lidská práva žádný stát na světě nikdy nepoškodil. Naopak. Pravda a láska už nesmějí být hanlivými výrazy,“ pokračuje principál.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí
Věnuje se i včerejší cestě prezidenta Miloše Zemana do Brna na zahájení prvního školního dne, kam dorazil armádním letounem. „Členská armáda NATO je tu proto, aby nás chránila před zeměmi, které Českou republiku označují za svého nepřítele. Ne aby byla zneužívána mocnými či nemocnými k předvolebním cestám za žáčky první třídy. A to ani v tom bohulibém případě, že se základní škola nachází v Brně,“ dodává s tím, že policie má pomáhat a chránit občany i před nepoctivými politiky.

Následně přibližuje povolební záměr svého nového hnutí: „Po volbách spolupracovat s demokratickými koalicemi. HNUTÍ O NÁS má za cíl porazit obchodníka Andreje Babiše a vrátit ho tam, kam patří – doplňte si sami.

Dále se HNUTÍ O NÁS vymezuje proti obchodním politickým projektům typu Trikolóra für Deutschlad, SPD für Okamura, Přísaha für Babiš, I love Russia nebo I love China. HNUTÍ O NÁS zvažuje, že po odchodu Babišem a Zemanem zdecimované ČSSD z Lidového domu nabídne této zubožené straně pomocnou ruku – pod podmínkou, že do ní vstoupí skuteční sociální demokraté – a z politiky navždy zmizí ti, kteří stranu přivedli k dnešnímu krachu.

KSČM postavme mimo zákon. Mělo to být už 30 let samozřejmostí a má to smysl i dnes.Trestně stíhané chce dostat hnutí ven z politiky: „Nedovolme agentům StB ani ruským špionům vyvést Českou republiku z Evropské unie! Zrušme vekslákům jejich hry s nestabilní korunou a vstupme konečně do prosperující EUROZÓNY. Má to smysl i dnes. Vážení přátelé, ano. Volme svobodu a demokracii,“ uzavírá ředitel Divadla Na Jezerce.

Podle reakcí z diskuse pod příspěvkem mnohé své příznivce značně zmátl. Někteří mu aktivní vstup do politiky uvěřili. Jiní vzápětí ostatní pomýlené uživatele vyváděli z omylu s tím, že jde zřejmě o upoutávku na nový film či seriál. K příspěvku totiž Hrušínský připojil fotografii, na níž je sám vyfocen na předvolebním billboardu, ovšem představen je pod jménem Miloš Fous s ministerskou funkcí.

Že se jedná o parodii, mnohé diskutéry zamrzelo. „Škoda pane Miloši Fousy, že to není realita, hlas bych Vám osobně dal a rád,“ napsal Ladislav Šedý.

Jako důkaz, že Hrušínský své fanoušky lakuje, přidala pak další komentující odkaz na seznam stran zaregistrovaných pro říjnové volby do Poslanecké sněmovny a podotkla: „HNUTÍ O NÁS tam není, tudíž nejde do voleb, nebude nikoho připravovat o hlasy. Pokud dáme dost hlasů demokratickým stranám (SPOLU a PirSTAN), tak možná i pan Hrušínský, cituji ‚nabídne této zubožené zemi pomocnou ruku‘ – po volbách. Tak se snažme!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…