Jan Kraus: Z českých politiků je mi trapně neustále. Teď hlavně z premiéra. A ti ruští tahouni Klaus se Zemanem

01.07.2016 20:40

Moderátor Jan Kraus zavítal na Frekvenci 1 mezi Těžké Pokondry Miloše Pokorného a Romana Ondráčka. Podle Krause se blíží nebezpečná doba, kdy se zase budeme muset učit rusky. Vyjádřil se také k Brexitu, v němž rozhodli především starší Britové, a k uprchlíkům. U nás už je prý tolik protiuprchlických stran, že jich je víc než uprchlíků v Česku. Konstatoval také, že západní společnost degeneruje.

Jan Kraus: Z českých politiků je mi trapně neustále. Teď hlavně z premiéra. A ti ruští tahouni Klaus se Zemanem
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Ačkoli průzkumy naznačovaly, že Britové nakonec v EU zůstanou, nakonec to dopadlo jinak.

„Ukazuje se, že všechny průzkumy jsou k něčemu, což není slušný říkat v rádiu. Mně se to zdá hodně blbý pro Česko, protože Británie byla zemí, která chovala největší podezření k Rusku, měla takovej nejodtažitější postoj k Rusku, zatímco my jsme na tom opačným pólu, protože my už máme dva prezidenty – Klause a Zemana – takový dva ruský tahouny. Pro mě je určitou garancí svobody držet si svou nezávislost právě od Ruska. Odchodem Británie odchází z EU nejsilnější armáda, i když v NATO zatím jsme, ale jednou se může rozpadnout i to. A pak už bude třeba se začít učit rusky. Ale to já už dělat nebudu,“ konstatoval.

V Česku máme mnohem víc protiuprchlických stran než uprchlíků

Výrazně pro Brexit hlasovali lidé starší pětašedesáti let. To jsou podle Krause lidé, kteří mnohdy už nesledují moderní trendy. „Ty starý Britové trvají na tom, že o Británii se má rozhodovat v Británii,“ zaznělo z úst hosta. Svou roli v tom prý hrála inteligence. „Čím větší inteligence, tak tím víc hlasovali pro setrvání v EU, takže se dá říct, že já bych byl na špici hlasování pro setrvání,“ vychválil sám sebe.

Pravda, velmi kritičtí jsou k EU i Češi, ale nechystají se odejít z EU, protože dobře vědí, že odtud plynou dotace. Na druhé straně platí, že především lokální politici jak v Británii, tak u nás rádi říkají, že za to dobré mohou oni, zatímco za to špatné může Brusel.

Čeští politici se tohoto trendu hojně drží. Dobře je to vidět na uprchlické krizi. My tu totiž nemáme skoro žádného uprchlíka, ale chceme každému radit, jak by si všichni měli počínat. „U nás vzniklo tolik protiuprchlickejch stran, než je uprchlíků v Česku. Takže ona tam ta blbost hraje velkou roli. A řekl bych ještě, že čím jsou lidé starší, tím míň je pro ně pochopitelné něco jako EU,“ doplnil Kraus.

Degenerace zbohatlé společnosti

Pozastavil se nad tím, kam směřuje západní společnost. Dnes se velmi řeší nutriční hodnoty potravin. Sám k jídlu vždycky přistupoval jako k něčemu, co do sebe naháže, a jde se dál. „Já to osobně a tajně, moc to neříkám, ale tady to prásknu, vnímám to jako degeneraci zbohatlý společnosti, která už neví roupama co by... Půlka světa nemá vodu, nemá co jíst a my tady blbneme s tím, že když salát spaříš, tak ho zničíš,“ kroutil hlavu Kraus.

Konstantně je mu prý trapně při pohledu na českou politickou scénu. Zarazil ho napřed střet dnes již bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty a ministra vnitra Milana Chovance. Ten prý mimochodem zase začal tloustnout. Kraus nechápal, proč v celé kauze razantně nevystoupil předseda vlády. „Premiér ani necekl, to je obdivuhodný. On nebyl ani k vidění, ani ke slyšení. To mně bylo hodně trapně,“ podotkl s tím, že z českých politiků je mu trapně nepřetržitě.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …