Jan Rejžek šokuje. Na téma: Číňani

31.03.2016 8:04

Filmový a hudební kritik Jan Rejžek si v úterý vpodvečer udělal čas, aby dal najevo, co si myslí o návštěvě čínského prezidenta. Nevěda, že šéf TOP 09 Miroslav Kalousek a další činí totéž na Hradčanském náměstí, vyrazil na Klárov, kde si dle vlastních slov „zademonstroval“.

Jan Rejžek šokuje. Na téma: Číňani
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Anketa

Poslanec Ivan Gabal chce zakazovat a mazat weby, které šíří ruskou propagandu. Souhlasíte?

4%
96%
hlasovalo: 10914 lidí

„V situaci, kdy se počátkem týdne do Prahy navalily hordy dobře živených mladých Číňanů (zjevně džihádisté z Asijského bratrstva) s mobily a vlajkovými tyčemi, kterými za nezájmu Chovancových ovcí mlátili naše spoluobčany, a k mému zklamání zalezli ochránci vlasti, na které nejvíc spoléháme, jako jsou Martin Konvička, Tomio Okamura, Tomáš Vandas, Miroslav Sládek, Aleš Brichta, Jiří Černohorský a Marek Obrtel, řekl jsem si, že nesmím dál mlčet,“ vyznal se Rejžek ve svém nejnovějším sloupku na stránkách Lidových novin.

Protože prý v kalendáři protestních akcí vládl chaos, nevydal se na Hradčanské náměstí, kde „hrdinní dobyvatelé“ v čele s šéfem TOP 09 Miroslavem Kalouskem „těžce stékali“ Hrad, nýbrž „jako trouba“ zevloval na Klárově – po boku „Asiatů“ s rudými prapory a transparenty.

Pak si povšiml staršího muže s tibetskou vlaječkou, který postával sám na druhé straně ulice. Svědomí mu prý nedalo, a tak se k němu solidárně postavil. Zakrátko se k nim přidala mladá žena, která tam podobně jako starší muž přišla dát najevo solidaritu s Tibetem.

Čekání na čínského prezidenta si trojice krátila „soudružskou debatou, zajímající všechny strany, o tom, kdo vlastně určuje českou zahraniční politiku, kdo je práchnivějící kágébák a vlastizrádce, který se vzdává naší polistopadové suverenity, ba i na pandu došlo“.

Když se objevila kolona vezoucí čínského prezidenta, Rejžek neváhal a ukázal Si Ťin-pchingovi prostředníček. Na závěr si prý podali ruce s okolostojícími a šli každý po svém. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …