Janeček spouští prezidentskou kampaň. Místo očkování mluvil o korupci

21.01.2022 11:53

Český miliardář, matematik a filantrop Karel Janeček v pátek oznámil prezidentskou kandidaturu ve volbách 2023. Současně zahájil kampaň „Tohle jsme my“, sdružující občany, jež vidí budoucnost Česka podobně jako on, informují Novinky.

Janeček spouští prezidentskou kampaň. Místo očkování mluvil o korupci
Foto: Lucie Dvořáková
Popisek: Karel Janeček

„Oficiálně oznamuji svou kandidaturu na prezidenta ČR,“ sdělil Janeček v pražské La Fabrice. „Dlouhodobě cítím svou odpovědnost zapojit se do řešení aktuálních problémů,“ zmínil, co jej ke kandidatuře motivovalo.

Původní zdroj ZDE

Jedním z jeho hlavních témat bude korupce. „Korupce to je rakovina společnosti,“ řekl například. Další oblasti, které jej zajímají, je vzdělávání, spravedlnost, zdraví, budoucnost země a svobodné fungování společnosti.

O Janečkově kandidatuře se intenzivně spekuluje již od listopadu, po vyhlášení ankety Český slavík, kde varoval před očkováním dětí proti nemoci covid-19. „Nesmíme podlehnout tomu hroznému tlaku na očkování našich dětí proti nemoci, která je nijak neohrožuje,“ hřímal tehdy Janeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…