Janečkův hlavní analytik se chlubí: Policie má na Rittiga pořádně nabito. Díky nám

13.02.2014 16:39

Ředitel Nadačního fondu proti korupci Petr Soukenka uvítal zatčení podnikatele Ivo Rittiga a dalších lidí v kauze údajně předražených jízdenek pražského dopravního podniku. Policie podle něho měla dostatek důkazů o Rittigově vině, píše Týden.cz.

Janečkův hlavní analytik se chlubí: Policie má na Rittiga pořádně nabito. Díky nám
Foto: repro ČT
Popisek: Tisková konference PČR

„Jednoznačně to beru jako potvrzení našich zjištění, které jsme veřejně prezentovali již v roce 2011. Ve světle toho, jaké listinné materiály a další důkazy jsme policii předali, jsme si říkali, že ani není možné, aby obvinění na tyto lidi nepadla," sdělil Týdnu.cz Soukenka.

Žaloba na protikorupčníky

„Říkal jsem si, že už to trvá strašně dlouho. Já samozřejmě od policie a státních zástupců nejsem vázán trestním řádem, ale z mého pohledu toho dostali takové množství a takové návody, že to nemohlo dopadnout jinak," dodal. Už vloni musel Soukenkův fond čelit žalobě. Soud ale rozhodl a Rittigovu žalobu na ochranu osobnosti zamítl.

A zároveň naznačil, že není důvod nevěřit obviněním, která protikorupční fond vznesl. „Jestliže nadační fond při znalosti veškerých shora zmíněných okolností učinil závěr, že adresátem oné provize 17 haléřů byl ve skutečnosti pravděpodobně žalobce, pak tomuto závěru nelze nic vytknout," uvádí se mimo jiné v loňském soudním rozhodnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…