Janoušek měl být zadržen, tvrdí odborník. Postup policie byl nestandardní

26.03.2012 23:01

Policie po nehodě lobbisty Romana Janouška nepostupovala tak, jak je běžně zvykem. Opilý člověk, který prchá z místa činu, by měl být zadržen a vyslechnut hned poté, co vystřízliví. Uvedl to v pořadu Události, komentáře vedoucí katedry trestního práva Policejní akademie ČR František Novotný.

Janoušek měl být zadržen, tvrdí odborník. Postup policie byl nestandardní
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Janoušek měl v krvi 2,2 promile alkoholu, srazil autem ženu, kterou předtím naboural, z místa činu ujel a navíc měl tvrdit, že u sebe nemá řidičský průkaz. „V takovém případě je zvykem, že se takový pachatel zadrží,“ uvedl Novotný.

Měl se z toho vyspat na záchytce

Policisté byli kritizováni také za to, že Janoušek neměl pouta, mohl se svobodně pohybovat, kde chtěl, a navíc neustále někomu telefonoval. „Pouta nutná nejsou,“ říká odborník.

Je nesmyslné, aby Janoušek ve stavu, v jakém byl, podepsal policii cokoli nebo byl vyslýchán. „Takový výslech nemá žádný význam,“ myslí si Novotný. Podle něj měl být lobbista odvezen na záchytku, aby vystřízlivěl, a potom měl proběhnout výslech. Policisté také měli požádat státního zástupce o rozhodnutí, jak dále postupovat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…