Janoušek není alkoholik a ženu před autem viděl, vyplývá z posudků

23.07.2013 9:03

Roman Janoušek není alkoholik ani chorobně agresivní. Z posudků, jak píše server iDnes.cz, vyplývá, že Janoušek ženu před autem viděl. Znalec z obory dopravy tak může lobbistovi přitížit. Teď již existují dva znalecké posudky a není prý vyloučeno, že soudce bude chtít ještě další.

Janoušek není alkoholik a ženu před autem viděl, vyplývá z posudků
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Z posudku znalce vyplývá, že Janoušek ženu, kterou v opilosti srazil loni na jaře, před svým autem viděl. Psycholog o něm podle obžaloby řekl, že trpí dlouhodobým stresem a vyčerpáním.

Server iDnes.cz píše, že zatím se líčení vyvíjelo pro Janouška spíše příznivě. Například mu svou výpovědí pomohla zraněná žena, když řekla, že jí určitě nechtěl ublížit.

iDnes.cz však dále cituje z posudku, který ale není pro Janouška příznivý. "Nebyla zjištěna žádná překážka, která řidiči znemožňovala chodkyni vyskytující se před autem registrovat v jeho koridoru pohybu.“

Obhajoba však má zase svůj znalecký oponentní posudek. "Uvidíte u soudu při výslechu znalců. Ti neříkají, zda viděl, či neviděl, ale jestli je to z technického hlediska přijatelné, či nikoli," reagoval v pondělí v SMS právník Janouška Vít Široký.

Soudci Tomáši Kubovcovi tedy nezbývá než sledovat, který z obou znalců obhájí své závěry přesvědčivěji. Kubovec prý nevyloučil, že si nechá udělat třetí "superposudek".

Janoušek není alkoholik a prý je napravitelný, píše se v posudku

Podle znalců "obviněný není chorobně závislý na alkoholu" a je schopen svoje pití kontrolovat. Server iDnes.cz píše, že jde o překvapivý verdikt, protože i Janouškovi kamarádi včetně Pavla Béma nebo Ivana Doudy vícekrát potvrzovali, že lobbista má prý opravdu velké problémy s alkoholem. Podle znalců není závislý ani na jiných drogách."Obviněný není osobou chorobně agresivní, a pokud by z důvodu nepříznivých okolností jednal agresivně, je schopen se ovládnout," cituje obžaloba z posudku. Podle znalců je Janoušek napravitelný a může se z trestu poučit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…