Janouškův nástup do vězení se znovu odkládá. Soudkyni nestačil ani týden navíc

20.10.2014 22:27

Lobbista Roman Janoušek se ještě stále nemusí připravovat na nástup do vězení. Soudkyně Pražského vrchního soudu Jaroslava Maternová totiž ještě pořád nestihla vypracovat rozsudek. Původní dvacetidenní lhůta jí na to nestačila a nepomohlo ani týdenní prodloužení, které uplyne zítra. Může ale požádat o další odklad. Informovala o tom Česká televize.

Janouškův nástup do vězení se znovu odkládá. Soudkyni nestačil ani týden navíc
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Roman Janoušek byl v září odsouzen na čtyři a půl roku do vězení za to, že v opilosti srazil svým autem ženu a pokusil se od nehody ujet. Do vězení se ale pořád chystat nemusí, protože ještě nebyl vypracován rozsudek. Soudkyně Maternová se brání, že jde o poměrně složitou kauzu a navíc to není jediný případ, který má na starosti.

Faktem je, že i když bude rozsudek vypracován, zabere to ještě nějaký čas, než se dříve v hlavním městě vlivný muž dostane do vězení. „Vrchní soud musí totiž rozsudek poslat nejprve městskému soudu a ten pak lobbistu vyzve k nástupu trestu. Sám Janoušek mezi tím řeší své zdravotní problémy,“ připomíná ČT. Lobbista prodělal operaci hlavy, ale zatím není jasné, zda jsou dnes jeho zdravotní problémy tak veliké, aby ho opravňovaly požádat o odklad trestu. Od vynesení rozsudku se lobbista drží v ústraní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…