Japonci otočili kormidlo. Vakcína ničemu nepomohla. Přišli s lékem, který Česko i EU odmítá. Teď se podívejte na výsledky

14.11.2021 10:14 | Komentář

GRAFY „V posledních měsících se už dva státy rozhodly přestat hrát hru s farmaceutickými giganty zvanou Nic než proočkovanost, a přes všechen lobbistický a mediální tlak, jejž tyto multimiliardové korporace vyvíjejí s cílem naprosté diskreditace účinků ivermektinu při léčbě a prevenci covidu, se rozhodly toto levné generické antiparazitikum ve velkém svým obyvatelům podat.“ Těmito slovy zahájil úvod svého komentáře právník a místopředseda krajské organizace Trikolory Jindřich Rajchl. Svá slova doložil grafy, které se ve veřejném prostoru dosud neobjevily.

Japonci otočili kormidlo. Vakcína ničemu nepomohla. Přišli s lékem, který Česko i EU odmítá. Teď se podívejte na výsledky
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ivermektin je širokospektrální antiparazitikum používané v humánní i veterinární medicíně proti parazitickým hlísticím a některým ektoparazitům, jako jsou vši nebo zákožky.

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
V zemi vycházejícího slunce podle Rajchla zprvu naletěli jako my a vsadili na co nejvyšší proočkovanost. Zahájili masivní kampaň, která vyústila v dosažení proočkovanosti přes 70 procent před začátkem letošního léta. „Samozřejmě tak jako všude na světě tento počin nepomohl vůbec v ničem a v srpnu přišla masivní vlna onemocnění a úmrtí. Proočkovanost – neproočkovanost,“ přibližuje čtenářům PL.

V době, kdy letní vlna kulminovala, se Japonci rozhodli změnit strategii a na základě doporučení prominentního tokijského lékaře Haruki Ozakiho nasadili ivermektin ve velkém. Křivka onemocnění i úmrtí začala rapidně klesat.

„Když se tato informace rozšířila, tak samozřejmě ihned přispěchaly na pomoc pharma lobby její nejvěrnější a nejservilnější přisluhovači – fact-checkingové weby. Prý očkovací kampaň nebyla zastavena a nadále pokračuje (ano, pár lidí se stále očkuje, ale ve výrazně nižší míře) a údajně ani není pravdou, že by tam pandemie skončila. No, neskončila, akorát v srpnu měli 22.500 případů za den a dnes mají tři stovky. Což kolegové ze Snopes či Reuters jaksi opomíjejí dodat,“ míní Rajchl.

Faktem zůstává, že Japonci po nasazení ivermektinu žádné další vlně nárůstu pozitivně testovaných osob nečelili. „Dle mého skromného odhadu už ani čelit nebudou. Nicméně fakta jsou to poslední, co fact-checkingové weby zajímá. Ty už totiž najely na propagandu ve stylu, kdy by i Rudé právo zbledlo závistí,“ poznamenal rovněž místopředseda krajské organizace Trikolory.

Aktuální data z Japonska

Druhou zemí, která se odhodlala ke stejnému kroku, byla Indie. Ta se letos v květnu ocitla ve všech médiích, neboť měla naprosto neskutečné přírůstky v počtu až 400.000 denně, „přičemž nám média dnes a denně nabízela otřesné záběry z indických ulic s tím, jak hrozivě vypadá „black fungus“.

„Co už nám ale média neřekla, bylo, že v této situaci se i tato země rozhodla sáhnout po ivermektinu. Jak je vidět z níže přiloženého obrázku, strategie byla více než úspěšná, neboť od onoho května mají v této zemi – s 1,3 miliardami obyvatel, minimálními hygienickými návyky, proočkovaností pouze 25,2 procenta – naprostý klid. Taky v tomto případě jsem přesvědčen, že jej budou mít i nadále,“ doplňuje Jindřich Rajchl.

Vývoj v Česku optikou dat resortu zdravotnictví

Aby toho, jeho slovy řečeno, nebylo málo, tak v momentě, kdy vedoucí vědecká pracovnice WHO Soumya Swaminathan proti použití ivermektinu veřejně vystoupila, ji Indická advokátní komora okamžitě zažalovala s tím, že jí klade za vinu úmyslné potlačování informací ohledně pozitivního efektu ivermektinu.

„Konečně to vypadá, že alespoň někde začnou za ivermektinovou lež, která stála statisíce lidských životů, padat přísné tresty. S ohledem na to, že se jedná Indii, bych se ani nedivil, kdyby padaly i hlavy,“ dodal autor komentáře Jindřich Rajchl.

Aktuální data z Indie

„Ač se budou nyní Cemperové všeho světa snažit tento fakt zamlčovat a různě zpochybňovat, zřejmou pravdu, která se dere na povrch, již nebudou schopni ututlat. Onou pravdou je syrová skutečnost, že vysoká proočkovanost není cestou z pandemie. Přestože se nám snaží oficiální vládní místa i mainstreamová média tuto lež vnutit už více než rok, realita začíná být nepopiratelná. A za sebe prohlašuji, že já osobně pro to, aby se právo a spravedlnost znovu dostaly v naší zemi ke slovu, udělám naprosté maximum,“ uzavřel Jindřich Rajchl.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Co na to Česko?

Podle informací Státního ústavu pro kontrolu léčiv Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) přezkoumala nejnovější důkazy k používání ivermektinu v prevenci a léčbě onemocnění COVID-19 a došla k závěru, že dostupné údaje nepodporují jeho použití pro účely léčby.

EMA uvedla, že použití ivermektinu v prevenci ani léčbě onemocnění COVID-19 nelze v současné době doporučit a k dosažení definitivních závěrů ohledně účinnosti a bezpečnosti přípravku v prevenci a léčbě onemocnění COVID-19 je zapotřebí dalších spolehlivě koncipovaných, randomizovaných studií.

Nadále také platí, že ivermektin nebyl dosud nikde na světě registrován jako léčivý přípravek proti COVID-19.

SÚKL ve stanoviscích připravených pro ministerstvo uvádí, že z pohledu zvážení přínosů a rizik je vhodnější používat ivermektin za kontrolovaných podmínek a při definovaném bezpečném dávkování a nepodporovat černý trh nebo užívání nevhodných veterinárních přípravků s jeho obsahem.

Nejen o ivermektinu (v angličtině s možností zapnutí titulků), 9. listopadu 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…