Jde do tuhého. Teď už vystřelená nábojnice. Babiš požádal o policejní ochranu

24.01.2023 18:33 | Ze sítí

Kandidát na prezidenta a šéf hnutí ANO požádal policii o dočasnou ochranku, oznámil to na sociální síti Twitter poté, co na parkovišti v jeho bydlišti v Průhonicích byla nalezena vystřelená nábojnice. O víkendu Babiš oznámil, že jeho žena obdržela výhrůžný dopis s kulkou. Spolu s tím uvedl, že do druhého kola prezidentských voleb ruší kontaktní kampaň.

Jde do tuhého. Teď už vystřelená nábojnice. Babiš požádal o policejní ochranu
Foto: Repro FB
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci ohledně nenávisti vůči němu a jeho voličům

O vystřelené nábojnici informoval sám Babiš na sociálních sítích. „Ostrý náboj v obálce pro moji ženu, anonymní dopis s výhrůžkou smrtí mně a teď už i vystřelená nábojnice na parkovišti u Sokolovny v Průhonicích. Zavolal jsem na policii a požádal o tzv. dočasnou ochranu,“ uvedl Andrej Babiš na svém twitteru.

 

 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí
Na úterním mimořádném brífinku Babiš informoval o tom, že dostal anonymní výhrůžku, kde mu anonym sděluje, že pokud vyhraje volby, tak „vezme flintu a vydá se na svůj poslední lov“. „Ve veřejném prohlášení jsem proto vyzval všechny, abychom se k sobě chovali slušně a s úctou a nebyli k sobě agresivní. Bohužel se tato výzva minula účinkem a dnes ráno jsem si přečetl anonym, který mi včera dorazil do schránky,“ dodal.

Policie potvrdila, že se případem s anonymem zabývá. „Od dnešního dopoledne prošetřujeme další výhrůžné oznámení adresované panu Babišovi. Vše důkladně prověřujeme a provádíme potřebné úkony, které z pochopitelných důvodů nemůžeme blíže specifikovat,“ uvedla na Twitteru.

 

 

Anketa

Ohrožuje Babiš bezpečnost ČR?

8%
90%
hlasovalo: 17182 lidí
Andrej Babiš uvedl, že vyhrocená atmosféra před druhým kolem prezidentských voleb graduje: „Na Twitter někdo napsal, že jediné, co je špatně na tom, že Monika dostala kulku v obálce, je to, že ji nedostala mezi oči rovnou z hlavně,“ pokračoval Babiš s tím, že agresivita v poslední době stoupá.

Stejně tak o víkendu informoval Babiš na mimořádné tiskové konferenci, že jeho manželce Monice byl adresován dopis s ostrým nábojem, případem se zabývá rovněž policie.

Z těchto důvodů se rozhodl, že do prezidentských voleb ruší kontaktní kampaň. „Až do voleb už nebudu mít žádnou kontaktní kampaň mezi lidmi. Dnes nepojedu na setkání do Hradce Králové. Omlouvám se fanouškům, ale po událostech posledních dní je chci ochránit a nedávat někomu záminku na nějaký agresivní a fyzický útok,“ doplnil. A vyzval k zastavení této nenávisti a agresivity ve společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Můžeme poděkovat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVenán , 24.01.2023 18:51:55
nechytré Nerudové, zelenému mozku a celé vládě včetně Fialy. Neschopní, spíše všeho schopní, mají ještě tu drzost ukazovat na ZLO pana Babiše?? Vždyť jste horší než dobytek ve stáji, ten si alespoň váží žrádla, vy ho po lidech volících Babiše házíte !!!HNUSÁCI !!!!!!!!

|  13 |  0

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…