Je Zeman vůl? Prý není, ale je to ještě mnohem horší

02.03.2016 7:01

Již před třemi týdny napsal komentátor Martin Hekrdla na svůj facebookový profil, že prezident republiky Miloš Zeman je vůl. Stalo se tak poté, co Zeman vystoupil v Bratislavě. Nyní Hekrdla na serveru Altpress.cz svou myšlenku rozvíjí. Je Miloš Zeman opravdu vůl, ptá se.

Je Zeman vůl? Prý není, ale je to ještě mnohem horší
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V minulosti byla věta o prezidentovi volovi použita o Antonínu Novotném, a to v autobiografické knížce Vladimíra Škutiny Prezidentův vězeň. "Prezidenti se mění, volové zůstávají," konstatuje Hekrdla. Zároveň uvádí, že se mění i doba, neboť Škutina byl za svůj výrok vězněn, jemu zatím nic takového nehrozí. "Za Novotného každý věděl, že prezident je vůl, patřilo to k všeobecnému vzdělání. Dnes si většina lidí myslí, že Miloš Zeman je hrdina, lidový bard, nádoba moudrosti a krystalické ztělesnění pravdy," uvádí Hekrdla a vrací se k vystoupení Zemana v Bratislavě, které jej vedlo k onomu označení prezidenta volem.

"Miloš Zeman opět zopakoval, co pravil již 17. listopadu na Albertově, když mu vrchní islamofob Martin Konvička dýchal na zátylek: že Češi nejsou xenofobní, protože nemají žádný problém s Vietnamci a Ukrajinci. Neboť ti první se krásně asimilovali, tedy splynuli s ostatním obyvatelstvem, a 'jsou pracovitější než průměrný český občan'. Rovněž Ukrajinci „jsou pracovití, překonali jazykovou bariéru, velmi dobře se začlenili do společnosti,' mlel český prezident," konstatuje Hekrdla. Pozastavuje se tak nad tím, že Zeman zřejmě pracovitost pokládá za etnický rys a jako takový jej bere coby základ pro porovnání průměrného Čecha, Vietnamce a Ukrajince. 

"Bývalého sociálního demokrata ani nenapadne, že vietnamskou i ukrajinskou pracovitost charakterizuje sociální status, sociální situace jedněch i druhých. Vietnamci u nás nesou všechny znaky klasické střední třídy; už předtím proměnili Saigon v jedno velké tržiště a žádný Vietcong ani komunisté ze severu s tím nic nenadělali (nakonec tyto 'buržoazní živly' proměnily v tržiště i takzvané převýchovné tábory). Ukrajinci naproti tomu patří k proletářským páriům, kteří jsou pod tlakem holého přežívání svých rodin doma, kde pořádné kšefty dělají jen oligarchové a různý zlodějský póvl ve 'službách'. Ale pan prezident ví jen o pracovitosti těchto etnik," sdělil Hekrdla. 

Ten si všiml i Zemanových slov o islámské migraci, která dle české hlavy státu není asimilovatelná do evropské kultury. "Nelze-li však integrovat (proč hned asimilovat, z jakého důvodu by se měl kdokoli mezi námi 'rozplynout'?) nějakou migraci pouze proto, že je islámská, pak nemělo žádnou logiku, když Zeman formálně vzal na milost islámské uprchlíky před válkou a zavrhl islámské uprchlíky ekonomické. Zato mělo logiku železnou, když ve svém kratičkém projevu použil slova deportace a deportovat, neboť paušální odmítnutí osob celé jedné kultury přímo implikuje – jako jediné řešení – genocidu. Jedině genocida může přece vyplynout z rázného popření faktu, že všechny lidské kultury jsou kompatibilní," uvedl. 

Podle komentátora však Zeman svými výroky podněcuje nenávist a lže. 

„Sociální demokracie by měla chránit národní zájmy, měla by chránit historické kořeny nejenom své vlastní, ale i evropské kultury. A uvědomit si, že tato kultura je neslučitelná s kulturou nenávisti vůči nevěřícím a s kulturou založenou na snaze podrobit si tyto nevěřící a udělat z nich své otroky," zopakoval Zemanův výrok a Hekrdla a řekl, že tento výrok je pro něj mluvením o provaze v domě oběšencově. 

Původní text ZDE.

"Ne, prezident republiky Miloš Zeman není vůl. Miloš Zeman je jen politik, jehož společenská nebezpečnost je vysoká. A s každým dnem dále roste," uzavřel Hekrdla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…