Je jedno, jaká bude zpráva OLAF. Pravice Babišovu vládu prostě nepodpoří

31.12.2017 20:35

Pravicové opoziční strany mají jasno. Vládu Andreje Babiše (ANO) nepodpoří ani tehdy, když bude zpráva OLAF k Čapímu hnízdu příznivá. Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Je jedno, jaká bude zpráva OLAF. Pravice Babišovu vládu prostě nepodpoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Například šéf ODS Petr Fiala serveru řekl, že i když zprávu OLAF o vyšetřování kauzy Čapí hnízdo zatím nezná, její vyznění nic nezmění na tom, že vládu ANO občanští demokraté nepodpoří. 

„Výsledek OLAF nás v tomto ohledu nijak neovlivní. Do vlády s ANO vstupovat nehodláme, ani ji nepodpoříme, ani ji nebudeme při volbě tolerovat odchodem ze sálu,“ podotkl pak také šéf Pirátů Ivan Bartoš. 

A stejně hovoří i předseda poslaneckého klubu Starostů a nezávislých Jan Farský. Ten uvedl, že pokud by zpráva OLAF konstatovala, že „Andreje Babiše a jeho spolupracovníky policie obvinila neoprávněně, s StB nespolupracoval, jeho podnikání je křišťálově čisté, až příkladné, že nemá ve své minulosti věci, pro které by byl vydíratelný, pak bychom se mohli o změně našeho postoje bavit“. Což OLAF rozhodně nezkonstatuje, neboť se zabývá jen Čapím hnízdem.

Vládu Andreje Babiše (ANO) nepodpoří ani TOP 09. „Podle nás Babiš není vhodný kandidát na premiéra, má i jiné kauzy a je v obrovském střetu zájmů, protože kumuluje politickou, mediální a ekonomickou moc,“ sdělil šéf strany Jiří Pospíšil. 

Původní text ZDE.

Původní podmínky pak zopakovali i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, jenž uvedl, že nebude ve vládě s obviněným, nebo šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka, který pro změnu poukazuje na programový průnik i čistý štít jakéhokoliv člena vlády. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…