Je jedno, kdo je předseda, pořád jsou to rudí lokajové východu. Pravice komentuje sjezd KSČM

21.04.2018 21:31

Komunistickou stranu povede i nadále Vojtěch Filip, který svou funkci předsedy KSČM obhájil, a to i po výrazném propadu strany ve sněmovních volbách. Ohlasy českých politiků na jeho zovuzvolení se proto značně liší, tady jsou některé z nich.

Je jedno, kdo je předseda, pořád jsou to rudí lokajové východu. Pravice komentuje sjezd KSČM
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Premiér v demisi Andrej Babiš staronovému předsedovi KSČM na sociální sítí pogratuloval. „Gratuluju Vojtěchu Filipovi ke znovuzvolení předsedou KSČM. Teším se na společná jednání s KSČM a ČSSD,“ napsal ve svém tweetu premíér s tím, že doufá, že to snad rychle dopadne, ať je konečně vláda s důvěrou.

Ke gratulacím se připojil i předseda ČSSD Jan Hamáček. „Blahopřeji Vojtěchu Filipovi ke znovuzvolení předsedou KSČM. Věřím, že pod jeho vedením bude KSČM důsledně prosazovat levicový program a hájit sociální zájmy,“ uvedl na svém twitterovém účtu.

To, že Filip i nádale zůstává v čele komunistů, nepotěšilo například předsedu hnutí Starostové a nezávislí Petra Gazdíka, který jeho znovuzvolení velmi kritizuje. „Komunisté s Vojtěchem Filipem v čele i nadále zůstávají rudými oportunisty a lokaji Východu, neposunují se sice ke stalinismu, ale pořád jsou to uctívači zločinné ideologie,“ vyjádřil se na twitteru.

„Je jedno, kdo je v čele KSČM,“ míní předseda ODS Petr Fiala. „Problém jsou vůbec komunisté a to, že je Miloš Zeman a Andrej Babiš zvou poprvé od listopadu 1989 k vládě,“ uzavřel. V druhém kole tajné volby dali delegáti sobotního sjezdu KSČM v Nymburku přednost Filipovi před stranickým místopředsedou Josefem Skálou, uvedla ČTK. Filipa volilo ve finále 165 delegátů. Skála obdržel 143 hlasů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…