Je potřeba říznout i do vysoké politiky, řekl Bělobrádek na radiu Bonton

06.10.2012 18:54

KDU-ČSL se v krajských volbách pokusí získat přes 56 mandátů v zastupitelstvech a alespoň 4 senátorská křesla. V pořadu Host rádia Bonton to řekl předseda strany Pavel Bělobrádek.

Je potřeba říznout i do vysoké politiky, řekl Bělobrádek na radiu Bonton
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Podle Bělobrádka lidovcům prospělo, že byli dva roky mimo sněmovnu a že stranu opustili lidé jako Vlasta Parkanová, Jaromír Drábek nebo Miroslav Kalousek. „Teď jsou před námi krajské volby. Uvidíme, jak budeme úspěšní tam,“ řekl předseda strany, který je vystudovaným veterinářem. Doplnil, že je ale potřeba říznout i do vysoké politiky.

KDU se prý díky absenci ve vysoké politice podařilo zjistit, jak jsou na tom obyčejní lidé. Politici, kteří dělají svou práci už dvacet let, to podle Bělobrádka už nevědí.

Za úspěch by považoval zisk více jak 56 krajských mandátů a více než 4 senátorských křesel.

Pryč jsou doby, kdy bylo státotvorné být v koalici

Pokud se lidovcům podaří vrátit do politiky a uspějí také v příštích volbách do parlamentu, budou možná součástí budoucí koalice. Podle Bělobrádka k tomu nemusí nutně dojít. „Doby, kdy bylo státotvorné být v koalici, jsou pryč. Je zcela demokratické, relevantní, že bychom nebyli ve vládě a umožnili bychom menšinovou vládu vítězné partaji,“ řekl na rádiu Bonton.

Z minulých voleb si lidovci přinesli velké dluhy, protože se jim výrazně snížily státní příspěvky. Přesto se strana z dluhů dostala a nyní investuje do další kampaně, i když má skromnější náklady.

„Po volbách jsme museli propustit 60 procent zaměstnanců. V červnu tohoto roku jsme dokázali splatit poslední dluhy z předvolební kampaně. Ukázalo se, že když se chce šetřit, tak to jde,“ uvedl Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Mám roztroušenou sklerózu. Jedu ale naplno a energie mám dost

Moderátor v pořadu připomněl, že Bělobrádek má roztroušenou sklerózu. „Teď jedu naplno. Když cítím únavu, tak musím skončit. Energie mám dost. Myslím, že i lékař je se mnou spokojen. Moje projevy jsou stabilní. Přikládám to i tomu, že člověk je optimista a v dobré náladě,“ dodal předseda lidovců. Po kampani se prý hodlá věnovat své rodině a zejména svému pětiměsíčnímu synovi.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …