Je to hrůza, říká přeživší jeptiška k teroristickému útoku v kostele

26.07.2016 20:12

V úterý zaútočili na kostel u Rouenu dva teroristé, kteří se hlásili k islámskému státu. Bestiálně podřezali krk zdejšímu čtyřiaosmdesátiletému knězi a zaútočili i na další osoby ve svastostánku. Řádová sestra, které se podařilo z kostela prchnout, popsala serveru britské BBC, co se v kostele dělo.

Je to hrůza, říká přeživší jeptiška k teroristickému útoku v kostele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do kostela, ilustrační foto.

Ozbrojenci vešli do kostela v severofrancouzském Rouenu během ranní mše. Přistoupili k oltáři a přinutili otce Jacquesa Hamela kleknout na kolena. Jeptišce se prý podařilo utéct právě v okamžiku, kdy teroristé z Islámského státu vraždili stařičkého duchovního.

„Přinutili otce Hamela kleknout na kolena. On se chtěl bránit a tím vlastně celá tragédie začala. Celou situaci si sami nahrávali na video. Pronesli jakési kázání přímo před oltářem, v arabštině. Vylo to hrozné,“ popsala situaci sestra Daniella. Tři rukojmí byli v pořádku osvobozeni, ale čtvrtý je v kritickém stavu.

Celý text v angličtině najdete zde

Příslušníci elitní policejní jednotky kostel obklíčili a dva zločince z Islámského státu zastřelili. Jeden z agresorů byl prý policii dobře znám, protože se v roce 2015 pokusil neúspěšně proniknout do Sýrie, ale byl vrácen do Francie a zatčen. Nějakou dobu byl ve vězení, ale později byl propuštěn a byl sledován pouze s pomocí elektronického náramku. V barbarském činu v kostele mu tento náramek zabránit nedokázal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…