Je to hyenismus. Okamura vysvětlil, proč nezaplatí za rozbitý počítač

22.01.2014 8:05

Škodní komise Senátu žádá po exsenátorovi, dnes poslanci a šéfu hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamurovi úhradu škody za rozbitý počítač. Politik se ale brání a případ vnímá jako útok na svoji osobu a označuje jej za hyenismus. Píše o tom MF Dnes.

Je to hyenismus. Okamura vysvětlil, proč nezaplatí za rozbitý počítač
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Poslanec a zakladatel Tomio Okamura má uhradit náhradu ve výši přes 15 tisíc korun za poškozený služební počítač, který se rozbil už loni v dubnu. „Komise trvá na tom, aby škodu 15 727 korun, která vznikla kanceláři mechanickým poškozením monitoru, uhradil Tomio Okamura," stojí v protokolu komise z prosince.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jde přitom už o druhé potvrzené rozhodnutí po prvním říjnovém, proti kterému se Okamura odvolal. Jak deník podotýká, právě pro poslance a podnikatele, který vydělal miliony a jezdí v luxusním voze, by nemělo být problém uhradit škodu v řádu tisíců korun.

Tady nejde o peníze, ale o princip

Okamurovi jde ale o princip. Tvrdí, že počítač nikdy nepoužíval, pracoval na něm jeho asistent Jaroslav Staník v regionální kanceláři v Uherském Brodě. Ten to i potvrdil. „Jednoho dne už v dubnu se mi na monitoru objevila černá tečka, tak jsem ho dal do opravy. Senát pak napsal, že byl mechanicky poškozen, což není pravda," tvrdí Staník.

Senát ale odvolání neuznal a na uhrazení škody trvá. Šéf Úsvitu to vnímá jako svého druhu šikanu. Prý jde o jistou mstu za to, že v poslední době kritizuje nečinnost horní komory a volá po jejím zrušení. „Je to hyenismus senátorů. Všichni víte, že jsem nikdy nic neukradl a nic špatného neudělal," brání se Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…