Je to nesmysl, ale pořád se ho drží. Kvůli penězům. Aktivisté Greenpeace odhaleni

10.07.2023 13:24

MONITORING SÍTÍ Francouzská novinářka Emmanuelle Ducrosová si posvítila na nejnovější cíle klimatických aktivistů z Greenpeace, kteří se stále hlasitěji staví proti jaderné energetice. Přitom jaderná energetika je bezemisní a v době energetické krize jde o klíčový zdroj. Podle Ducrosové má tato nesmyslná strategie Greenpeace jediný důvod, skupina je totiž nadále finančně závislá na penězích bohatých dárců, kteří se staví proti jádru už od 70. let.

Je to nesmysl, ale pořád se ho drží. Kvůli penězům. Aktivisté Greenpeace odhaleni
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Chladící věže elektrárny u Ostrovce

Ducrosová na twitteru upozorňuje, že aktivisté z Greenpeace nadále útočí na francouzskou jadernou energetiku, ačkoliv tím popírají svoje vlastní klimatické apely. „Vynakládat veškerou energii na boj proti jaderné energetice, která je přitom dekarbonizovaná, a to vše uprostřed klimatické nouze, to je absolutně sebevražedná strategie,“ píše novinářka na twitteru.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25754 lidí
„I když je to naprosto debilní, není těžké pochopit, proč takto Greenpeace jedná. Skupina má totiž základnu starých protijaderných donátorů, která financuje Greenpeace už od 70. let,“ vysvětluje novinářka s tím, že svojí protijadernou rétorikou se Greenpeace snaží finančně přežít.

„Takhle velká skupina s tisíci zaměstnanci musí pro přežití udělat naprosto všechno, co je v jejích silách, i když to nedává žádný smysl. Takže Greenpeace vlastně dělá to, za co kritizuje vlády. Nedokáže se zbavit svých starých principů. Je závislé na protijaderném přístupu a už nemá žádnou kredibilitu,“ má jasno Ducrosová.

Greenpeace tak podle ní útočí na jadernou energetiku ne z lásky k planetě, ale aby dokázalo přežít. „Paraziti mají alespoň tolik inteligence, aby zůstali umírnění, když sají krev hostitele. Greenpeace ale podporu společnosti takto zcela vyčerpá. Závislostí na protijaderných penězích a svou protijadernou rétorikou totiž narazí na odpor společnosti ve světle nefungující německé energetické transformace,“ tvrdí novinářka.

„Každá organizace se špetkou zdravého rozumu by si uvědomila, že argument ‚raději plyn než jádro‘ je hloupý. S výjimkou těch, kteří se cynicky, ekonomicky a chamtivě živí protijaderným programem. Nebudeš nám chybět, Greenpeace,“ uzavírá francouzská novinářka, že jde o bandu pokrytců, kteří se řítí ke krachu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…