Je to tu znovu: Systém pro sčítání lidí stojí

27.03.2021 11:17

„Z preventivních důvodů jsme přikročili k uzavření formuláře do chvíle, než situaci důsledně vyhodnotíme a podnikneme kroky nutné k dalšímu bezpečnému provozu. Příčiny se analyzují a na zprovoznění se pracuje,“ uvedla na internetových stránkách ČSÚ mluvčí projektu Sčítání 2021 Jolana Voldánová.

Je to tu znovu: Systém pro sčítání lidí stojí
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Dokud nebyl Andrej Babiš členem vlády, rád používal heslo, že český národ je schopný, jen ho řídí nemehla. Když se členem vlády stal, přestal ho používat.

Řadě lidí však v posledních měsících nepochybně Babišova hláška mohla přijít na mysl, třeba když si v prosinci 2020 chtěli koupit dálniční známku, ale zjistil, že to nejde. Ministerstvo dopravy řízené Karlem Havlíčkem (za ANO) systém raději vypnulo, aby se nepřetížil. Několik hodin si tak lidé nemohli známku koupit, alespoň ne on-line.

Andrej Babiš také rád mluví o České republice jako o zemi pro budoucnost. Jenže se ukazuje, že v této zemi pro budoucnost jsou problémy i s registrací nejstarších občanů k očkování. Když synové a dcery, případně vnuci a vnučky chtěli na počátku roku 2021 zaregistrovat své osmdesátileté babičky a dědečky k očkování, narazili na problém. Marně čekali na potvrzující piny, které by potvrdily, že je babička přihlášena k očkování a že v dohledné době dostane termín.

Do třetice se situace opakuje i se startem sčítání lidu. To mělo začít tuto sobotu 27. března. Jenže lidé, kteří se chtěli sečíst on-line, v sobotu ráno zjistili, že systém nefunguje.

„Z preventivních důvodů jsme přikročili k uzavření formuláře do chvíle, než situaci důsledně vyhodnotíme a podnikneme kroky nutné k dalšímu bezpečnému provozu. Příčiny se analyzují a na zprovoznění se pracuje,“ uvedla na stránkách ČSÚ mluvčí projektu Sčítání 2021 Jolana Voldánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…