Je to zadara a lidi to dostávají do schránek. Olomouc slaví, už se chystá sekt. Tamní listy vyhrály cenu

28.06.2020 14:01

Olomoucké listy, tedy propagační noviny tamní radnice, byly vyhlášeny nejlepším zpravodajem v republice. Soutěž organizoval Kvalikom, spolek zaměřený na posuzování kvality komunikace úřadů s veřejností.

Je to zadara a lidi to dostávají do schránek. Olomouc slaví, už se chystá sekt. Tamní listy vyhrály cenu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Olomouci uspořádali protiislámští aktivisté happening a zpívali koledy o Mohamedovi

Anketa

Má smysl existence Senátu Parlamentu ČR?

4%
96%
hlasovalo: 18554 lidí
Ve své kategorii porazily Olomoucké listy dalších 56 účastníků. „Rozhodování bylo těsné a obtížné. Vítězem se nakonec stal velmi originální zpravodaj Olomoucké listy, následovaný měsíčníkem Kladno. Trojici uzavírá měsíčník Pětka,“ uvedl za šestičlennou porotu odborníků její předseda Zdeněk Novák.

V hodnocení poroty se mimo jiné píše, že Olomoucké listy v mnoha ohledech přinášejí zcela ojedinělé postupy a nápady. „Obsah má grafickou úpravu na vynikající úrovni, grafické prvky vychází z podoby loga města, s nímž se pracuje napříč celým zpravodajem, aniž by to čtenáře opticky rušilo a výsledkem je, že každá strana zpravodaje je jasně rozpoznatelná,“ hodnotila porota.

Přehlídka úspěšných. Pelikán, Grasse, Major a další zástupci města (zdroj: Olomoucké listy)

„Dalším neotřelým nápadem je, že v magazínu je věnována celostrana anketní otázce pro všechny zastupitelské kluby, ale navíc i zvlášť prostor pro příspěvky zastupitelů. V naprosté většině radničních listů je toto směšováno a často jsou anketní otázky považovány za poskytnutí zákonem chráněného prostoru pro vyjádření zastupitele,“ uvádí hodnocení Olomouckých listů.

Ty jsou přitom podle názoru odborné poroty odpolitizované. „Neobsahují klasické politické úvodníky, místo nich jsou krátké glosy,“ ocenila hodnotící komise. Součástí soutěžního hodnocení jsou ale i rady, jak periodikum ještě zlepšit.

Olomoucké (dříve Radniční) listy vycházejí od roku 1995. Jejich dnešní podoba je ze září 2019. Zpravodaj občanů města Olomouce, jak zní podtitul, se tiskne v nákladu 54 tisíc kusů a distribuuje se do schránek zdarma. Redakci tvoří pracovníci oddělení mediální komunikace, propagace a marketingu olomouckého magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…