Je tu další průzkum: Le Penová má naději na vítězství. Prý to dobře rozjela

27.04.2017 20:15

Předvolební kampaň před druhým kolem ve Francii se pro Emmanela Macrona nevyvíjí právě nejlépe. Průzkum agentury Elabe pro televizi BFM TV ukázal, že polovina Francouzů se domnívá, že nacionalistka Marine Le Penová lépe zahájila kampaň před druhým kolem prezidentských voleb. A tím špatné zprávy pro Macrona nekončí.

Je tu další průzkum: Le Penová má naději na vítězství. Prý to dobře rozjela
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Marine Le Pen

Francouzská televize BFM TV přinesla průzkum agentury Elabe. Středolevý kandidát Emmanuel Macron by se prý měl mít na pozoru. Ačkoli mu před druhým kolem prezidentských voleb vyjádřili podporu jak socialista Benoit Hamon, tak pravicový expremiér Francoise Fillon, Macron nemá vítězství vůbec jisté. Anaytici ho varují, aby neusnul na vavřínech.

Celou zprávu ve francouzštině naleznete zde.

Průzkum agentury Elabe ukazuje, že 50 procent voličů je toho názoru, že nacionalistka Marine Le Penová rozjela předvolební kampaň před druhým kolem lépe než Macron. Jen 43 procent dotázaných má za to, že boj o křeslo prezidenta před druhým kolem lépe zahájil Macron.

A pak je tu ještě jedno varovné znamení. V roce 2002 postoupil do druhého kola prezidentských voleb otec Marine Le Penové Jean-Marie Le Pen. Ve druhém kolem se však většina voličů postavila proti němu. Francouzi nechali takřka s fenomenální převahou 82 procent hlasů zvítězit pravicového politika Jacquese Chiraca.

Macron se však podobného drtivého vítězství dočkat nemusí. Průzkum agentury Elabe ukazuje, že v tuto chvíli by Macrona volilo „jen“ 59 procent voličů. Poprvé v boji s Le Penovou klesl pod 60 procent a podle analytiků je to varovné znamení. Le Penová má prý dnes naději na konečné vítězství v prezidentských volbách, neboť ji podporuje na 41 procent voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…