Je zbytečné ztrácet čas s vraždami a terorismem. Je potřeba vytvořit útvar jakým byla StB a prokuratura dohromady. Ozval se David Rath

19.06.2016 21:40

Exhejtman a exposlanec za ČSSD David Rath se rozhodl na svém blogu na serveru Aktuálně.cz připomenout některé momenty z historie, které se týkaly bitev, kdo bude mít v naší zemi moc. Podle něj totiž nyní vrcholí další kolo bitvy o to, zda to budou nikým nevolené skupiny uvnitř represivních složek, nebo lidmi volení politici.

Je zbytečné ztrácet čas s vraždami a terorismem. Je potřeba vytvořit útvar jakým byla StB a prokuratura dohromady. Ozval se David Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Následně uvádí, že mainstreamová média převzala základ propagandy minulého režimu, tedy, že v době socialistické republiky u nás vládla komunisitcká strana. „V reálu byla komunistická strana v roli užitečného mouřenína a dělala křoví skutečným držitelům moci. Tím byly skupiny na klíčových místech represivního aparátu,“ píše Rath s tím, že vše vlastně začalo po druhé světové válce, kdy sovětská tajná policie postupně začala ovládat klíčové části československého bezpečnostního aparátu. Připomíná osoby Jana Masaryka, Milady Horákové i Rudolfa Slánského. 

„Ostatní soudruzi už se jen třásli strachy, zmítali v depresích a útěchu hledali v alkoholu, jako třeba Klement Gottwald. Bylo jasné, kdo drží moc ve státě a vyšší či nižší komunisté se předháněli v servilitě. Smrt Stalina zbavila KGB přímého každodenního dohledu nad českými represivními složkami, což posléze vyústilo ve snahu o osamostatnění politiků. To bylo rázně ukončeno přímou vojenskou invazí a hlavně nastolením opětovné vlády represivních složek,“ podotkl Rath.

„Ostatně i vlastní začátek událostí z listopadu 1989 byl součástí plánu represivního aparátu, jak si zachovat vlastní moc i poté, co Michail Gorbačov dal svým provinciím právo si vybrat svůj další osud,“ říká také Rath. 

„Schopnosti skupin uvnitř tehdejšího represivního aparátu sice dokázaly spustit síly v celé společnosti, ale ty byly tak mohutné a živelné, že se zcela vymkly kontrole. Podobně jako tsunami se vzedmuté emoce lidí převalily i přes represivní složky. Ty byly na čas v šoku a pochroumány. Ne však nadlouho. Postupně začaly vznikat skupiny těch, co chtěli moc zpět do svých rukou a začali hledat spřízněné politiky,“ myslí si. Podle něj se však nové represe objevily záhy, například při volbě prezidenta Havla, kdy byl uvězněn poslanec Miroslav Sládek. „Už tehdy mělo být jasné, že námluvy mezi vybranými členy represivních složek a některými politiky začínají. Konečným výsledkem pak má být podrobení politiků úzké skupině jedinců, kteří ovládnou klíčové pozice v represivním aparátu. Tedy obnova předlistopadového modelu vládnutí,“ dodal Rath. 
 
Akcelerace dle jeho názoru nastala za ministra vnitra Stanislava Grosse (ČSSD), následovalo přímé ovlivnění voleb přes Kubiceho zprávu. Novou kvalitu v boji o moc pak přinesla slabá vláda Petra Nečase, tvrdí Rath a jmenuje tehdejší ministry. 
 
Původní text ZDE.

„ODS byla mezi většinou lidí zcela zdiskreditovaná desítkami skandálů a tak bylo potřeba odvést pozornost ke konkurenční ČSSD. Tak dostali vyvolení státní zástupci zadání vytvořit nějakou mediálně skutečně výživnou akci, která ukáže, že nejzkorumpovanější není ODS, ale ČSSD. Lenka Bradáčová k tomu použila zcela nový model. Státní zástupce osloví své osobní kamarády u policie, vybere si soudce, co nekladou odpor a použije prostředky na politiky, které se dosud používaly vlastně jen na nejbrutálnější trestnou činnost charakteru únosů, obchodu s bílým masem, pašování drog, samozřejmě včetně úpravy důkazů, zastrašování atp.“ jmenuje bývalý politik, vzpomíná na pád Nečasovy vlády a strefuje se do vrchní státní zástupkyně v Praze Lenky Bradáčové.

„Je zbytečné ztrácet čas a energii takovými bezvýznamnostmi jakými jsou vraždy, terorismus, drogy, únosy, vydírání. Je potřeba vytvořit útvar jakým byla StB a prokuratura dohromady. Tedy složku, která se zabývá jen politiky a byznysmeny. Tedy tím, kde je moc a peníze. Prostřednictvím takového útvaru se opět ovládne celá naše zem. Otázkou je jen, zda Andrej Babiš je aktivním spolutvůrcem plánu, nebo jen užitečným idiotem, nebo je dokonce v pozici ovládané osoby,“ uzavřel Rath s tím, že v současné době se vede střet o zbytky svobodné demokracie, která nám po listopadu 1989 ještě zbyla. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…