Je zle: Islám mění Evropu. Jasné informace

21.05.2018 12:10

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se na svém blogu na serveru iDnes.cz rozepsal o tom, že politický islám a šaría se už prosazují i v Evropě.

Je zle: Islám mění Evropu. Jasné informace
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Na začátek si schválně tipněte: Kde nyní hodlá kandidovat strana, která otevřeně říká, že chce v zemi, kde působí, vytvořit islámský stát či přesněji islamistickou demokracii a zavést islámské právo šaría?“ zeptal se úvodem Zdechovský a následně odpověděl, že jde o stranu Islam, jež od roku 2012 působí v Belgii. Strana dle jeho slov prosazuje oddělenou městskou dopravu pro muže a ženy, povinnost mít halal potraviny na každé škole, umožnění nošení šátků na všech místech a také zavedení trestu smrti.

Anketa

Jak odhadujete výsledek referenda o vstupu do vlády, které se koná v ČSSD?

hlasovalo: 5301 lidí

„Mimochodem, velmi zajímavou osobní historii má hlavní tvář této strany Redouane Ahrouch. Už na začátku svého politického působení tvrdil, že chce prosazovat etiku v politice. Pikantní na tom je, že on sám byl v roce 2003 odsouzený za domácí násilí, kterého se opakovaně dopouštěl. A ve straně Islam není s podobnou historií sám,“ zmínil dále Zdechovský.

Belgie se podle jeho slov potýká s islamismem v mnoha podobách už delší dobu. „O tom, že se jedná o reálně existující problém, jsme se mohli přesvědčit nejpozději při teroristickém útoku na bruselské židovské muzeum v roce 2014. Po útocích, které se odehrály na podzim následujícího roku v Paříži, se také dostalo do všeobecného povědomí, že bruselská část Molenbeek bohužel sloužila jako líheň teroristů, jak jsem psal už dříve,“ dodal Zdechovský. 

Původní text ZDE

„Nejdůležitější otázkou je, zda se skutečně máme obávat toho, že by strana Islam mohla získat v Belgii reálný politický vliv a země měla na krku i jednu otevřeně antisystémovou stranu? Můžeme se samozřejmě utěšovat daty z průzkumu z roku 2016, uskutečněného mezi muslimy v Bruselu a ve Vlámsku. To ale v žádném případě neznamená, že hrozba prosazení politického islámu v západní Evropě patří do říše sci-fi. Sociální realita je mnohem složitější, než jsou si někteří ochotní připustit. Odmítat IS ještě nemusí znamenat odmítání politického islamismu jako takového. Z toho samého průzkumu totiž zároveň jasně vyplývá, že poptávka po straně pro muslimy v Belgii rozhodně existuje,“ dodal Zdechovský. 

„Pokud jde o reálný vliv strany Islam na belgickou politiku, tak ten se nyní limitně blíží nule. V posledních komunálních volbách získala strana celkem dva mandáty, když uspěla v bruselských částech Anderlechtu a v již zmíněném Molenbeeku, kde tvoří velkou část obyvatel právě muslimové. Dosavadní volební výsledky tedy nasvědčují tomu, že takto bezvýznamné uskupení nemůže představovat žádné větší nebezpečí. Jsou ale ona dvě křesla v místních správách opravdu tak málo, jak se zdá? Ne tak docela. V roce 2012 byla strana Islam nově založená a kandidovala poprvé. Navíc na kandidátních listinách v bruselských částech, kde uspěla, měla tato strana vždy jen jednoho člověka. Islamisté tedy dokázali vytěžit z voleb téměř maximum, a ani v jednom případě tedy výsledek rozhodně úplně zanedbatelný nebyl,“ míní také europoslanec.

„Tento rok jde strana Islam v Belgii opět do voleb. A chce segregovat ženy, zavést právo šaría a také trest smrti. A co je nejhorší, v nadcházejících volbách do místních samospráv má obrovskou šanci výrazně posílit. Myslím, že není třeba dodávat, že podobný vývoj můžeme čekat i v dalších evropských zemích, které nezvládly masovou imigraci z muslimských zemí. Například to je vidět na Itálii, kde od roku 2002 do roku 2017 vzrostl počet cizinců z 1 241 209 na 5 047 028 obyvatel. A od roku 2016 se v některých regionech se silnou muslimskou komunitou uvažuje o založení muslimské strany,“ uzavřel Zdechovský své varování.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…