Jeden zrádce, druhý nemožný, sepsul komentátor lídry ČSSD. A s úctou zavzpomínal na Kalouska

09.11.2013 8:08

Končící statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek se znemožnil v přímém přenosu jedenáctkrát vyslovenou lží a jeho sok Bohuslav Sobotka se může znemožnit velmi brzy po něm při sestavování vlády. Myslí si to alespoň komentátor Zbyněk Petráček, který si klade otázku, jak je možné, že za sem let v opozici ČSSD nevygenerovala schopnější lídry. A vzpomíná na Miroslava Kalouska (TOP 09).

Jeden zrádce, druhý nemožný, sepsul komentátor lídry ČSSD. A s úctou zavzpomínal na Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek s Bohuslavem Sobotkou

„Dvě party soupeří o dominanci, o to, na kom zůstane cejch zrádce a na kom cejch neschopného lídra,“ poznamenává v úvodu komentátor k situaci v ČSSD. Pokračující rozkol se může projevit hned při sestavování vlády. A prezident Miloš Zeman pak bude moct slavit. To všechno proto, že v ČSSD chybí schopný lídr s vůlí k moci, který by chtěl prosazovat svou politickou vizi.

„Je mezi českými sociálními demokraty kandidát na ministra politického formátu Miroslava Kalouska? Taková otázka zní jako vtip. Vždyť oni sami udělali z Kalouska ztělesnění ďábla. A přece je odpověď na ni důležitější než výsledek boje o Lidový dům,“ míní komentátor.  Má totiž za to, že by se Česko mělo spíš zabývat otázkou, jaká vláda nakonec vznikne a co bude prosazovat, podobně jako se to děje v jiných civilizovaných zemích v  povolebním čase. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…