Jedna zlá pravda o terorismu a jedna zábavná. Situace je však vážná

20.10.2015 10:54

Po přibližně pěti stech zničujících ruských náletů na pozice Islámského státu se prý mnoho jeho radikálních bojovníků zbavilo svých dlouhých vousů a často i v přestrojení za ženy prchají do Turecka, kde se chtějí vmísit mezi uprchlíky cestující do Evropy.

Jedna zlá pravda o terorismu a jedna zábavná. Situace je však vážná
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Abú Bakr al-Bagdádí, vůdce Islámského státu

Důkazy o hromadném oholení typických muslimských vousů byly nalezeny například poblíž města Aleppo. Jejich fotografie ukázala na Twitteru irácká novinářka Hala Jaber. Jsou na nich vidět obrovské hromady tmavých vousů pohozených vedle sebe na zemi. Členové syrské opozice navíc hovoří o tom, že si dezertující bojovníci ISIS často také oblékají ženské šaty se závojem, zakrývajícím jejich tváře. Jak uvádí teolog Thomas D. Williams na Breitbart.com, dlouhé vousy jsou typickým znakem bojovníků ISIS a jejich zkracování je podle práva šaría zakázáno. Vloni v dubnu například zakázali vůdci Islámského státu holení vousů všem mužům žijícím v dobytém Mosulu.

Celý text v angličtině najdete ZDE

O houfně prchajících radikálech hovoří především ruské zpravodajské služby, které tvrdí, že takto uprchly tisíce teroristů do Turecka, kde se mísí mezi uprchlíky a dostávají se tak zpět do Evropy. „Případy dezerce mezi džihádisty již rozhodně nejsou ojedinělé a demoralizovaní radikálové nyní prchají hromadně,“ prohlásil vysoký ruský generál Andrej Kartapolov. Williams rovněž upozorňuje na informace, podle kterých je ze Sýrie na cestě do Evropy až 3000 Britů, kteří bojovali ve službách ISIS. V září o těchto záležitostech hovořil v rozhlasovém pořadu BBC generální ředitel britské zpravodajské služeb MI5 Andrew Parker.

Parker zmínil, že současnou situaci v oblasti terorismu považuje za největší hrozbu pro bezpečnost Velké Británie. „Za poslední rok se nám podařilo zabránit šesti teroristickým spiknutím, což byl zdaleka nejvyšší počet za celou moji dvaatřicet let trvající kariéru. Stejně tak šlo o nejvyšší číslo od 11. září 2001 a pádu amerických ‚dvojčat‘. Mnoho z lidí zapojených do terorismu se narodilo ve Velké Británii, vyrostlo zde a prošlo naším vzdělávacím systémem. Nicméně jednoho dne tito lidé dospěli k závěru, že jejich rodná země je pro ně největším nepřítelem,“ vysvětloval před několika týdny na BBC Parker.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…