Jednou to v ČT pořádně pročistím, plánuje Pavel Novotný. Podpořil Marka Wollnera, ten už něco chystá

27.05.2020 18:30

Až bude předsedou vlády Pavel Novotný (ODS), zavládnou v České televizi zcela jiné pořádky. Vyplývá to z veřejného slibu, který dal řeporyjský starosta Marku Wollnerovi, tvůrci svého oblíbeného pořadu. Jak se ale ukázalo, moc hlasů pro ODS tím asi nezíská.

Jednou to v ČT pořádně pročistím, plánuje Pavel Novotný. Podpořil Marka Wollnera, ten už něco chystá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Starosta vozil věnce na obecní multikáře, s níž kdysi přijel i k ruskému velvyslanectví

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí

Radu České televize po středeční poslanecké volbě doplní Hana Lipovská, Luboš Xaver Veselý a Pavel Matocha. Společně s triem Roman Bradáč, Pavel Kysilka a Jiří Šlégr, kteří byli zvoleni již v březnovém prvním kole, tak doplní patnáctičlennou Radu ČT na plný počet.

Marek Wollner, na Kavčích horách šéfdramaturg reportážní publicistiky, pod kterého spadají pořady Reportéři ČT a 168 hodin, hned po volbě ujistil, že se případným tlakům nemíní vzdát.

„Zažil jsem v Radě ČT duo Baumruk – Fibingerová, které se v Reportérech ČT pokoušelo cenzurovat reportáže o ODS a ČSSD,“ pohrozil novým radním. „Ani tehdy jsem si pokusy o cenzuru nenechal vnutit. Můžu vás jen ujistit, že s tím nehodlám na stará kolena začínat,“ dodal, a skončil zvoláním „Ví vil sí“, což je počeštěný výraz připisovaný ministryni Aleně Schillerové, z jejíž angličtiny si 168 hodin udělalo hlavní téma minulého týdne.

Pod příspěvkem na Wollnerově twitteru jeho odhodlání podpořil nejviditelnější člen současné ODS, starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný. Ten sice uznává, že nad veřejnoprávní televizí by měla být nějaká kontrola a že jí to prospívá, ale „stejně v noci manželce pod peřinou opakuji, že to jednou (budu předseda vlády, pst) intrikami rozpustím a dalšími intrikami to budu bačovat tak, že do rady neprojde nikdo, na koho vy a Kubal zareagujete s vytřeštěnýma očima“.

V nedávném rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to řeporyjský zájemce o premiérský post řekl ještě otevřeněji: „Vyřiďte těm pitomcům, co si na mě otevírají v diskusi hubu, že jednoho dne rozpustím Radu ČT a zintrikuji to tak, že v ní budou sedět jen lidé, které odkývou Michal Kubal, Marek Wollner a Václav Moravec!“

A neúspěšný kandidát na zástupce Petra Fialy z letošního ledna přidal ještě jeden slib, vztahující se k budoucímu období, kdy prý bude premiérem.

„Veřejně Vám tady slibuji, že ‚moji‘ členové rady nebudou tlačit na Vás – šéfa mé oblíbené show Reportéři ČT, abyste vynechávali ODS a to i v případě, že už to – logicky – nebude má oblíbená show.

Skalní štamgasty českého twitteru ovšem stejně nepřesvědčil, stejně jako oduševnělý a dramatický výstup jeho spolustranice Miroslavy Němcové na tiskové konferenci.

„Víte co je smutné? Že vaše vlastní partaj mlčí, žádné jasné prohlášení jako např. Topka. Uvědomujeme si vůbec, kam se touto volbou dostáváme?“ vzkázal mu jeden z uživatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…