Jedu za vámi. Jako Zeman. Váš premiér Sobotka

03.05.2016 7:40

Příklad z prezidenta Miloše Zemana si vzal předseda vlády a sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Rozhodl se totiž vydat se do všech krajů a pobesedovat s tamními samosprávami a občany. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Jedu za vámi. Jako Zeman. Váš premiér Sobotka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka chce během května a června procestovat celé Česko. „Chystáme spanilé jízdy premiéra, podobně jako je dělá prezident,“ potvrdil člen volebního štábu ČSSD Jiří Chvojka. Podle něj však návštěvy nebudou tak velkorysé, ale budou podstatně skromnější. Do každého kraje se má jet za nějakým tematickým problémem.

„Nejdeme primárně po atraktivitě, ale po pracovní stránce,“ brání se srovnání se Zemanovými cestami mluvčí ČSSD Martin Ayrer. Sobotka například bude v kraji trávit jen jeden den. 

Podle Ayrera si Sobotka bude cesty opakovat ještě v září, to ale už půjde spíše o předvolební mítinky. Nyní to má navazovat hlavně na dva roky vlády. Koaliční partneři z KDU-ČSL a ANO považují za předvolební už tyto cesty. Jejich ministři totiž zatím nebyli na setkání v krajích pozváni, i přestože Chvojka uvádí, že premiér si s sebou do každého kraje jednoho z ministrů poveze. 

„O ničem nevím. Úřad vlády dělá zázemí premiérovi. Co s tím můžete dělat,“ uvedl předseda lidovců Pavel Bělobrádek.

Chvojka v úspěch celé akce věří. Sobotku hodnotí jako aktivního. „Nemá problém s lidmi diskutovat o jakémkoli tématu,“ uvedl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…