Jen jsem nazval ďábla ďáblem, říká na Kalouskovu adresu Jančura

26.04.2012 16:26

Podnikatel Radim Jančura přiznal, že v posledních sněmovních volbách volil Věci veřejné. Nikdo není neomylný, říká. Trvá si však na tom, co už dříve prohlásil o ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP09), o kterém v minulosti prohlásil, že je nejspíš nejbohatším Čechem, protože si přilepšil miliardami ze státního rozpočtu. Ostře se vymezil i proti praktikám ministerstva práce a sociálních věcí.

Jen jsem nazval ďábla ďáblem, říká na Kalouskovu adresu Jančura
Foto: STUDENT AGENCY
Popisek: Radim Jančura

Úspěšný podnikatel a majitel společnosti Student Agency Radim Jančura v rozhovoru se čtenáři serveru Lidovky.cz se znovu ostře vymezil vůči ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09). Zdůraznil, že ve svém dřívějším vyjádření nazval toliko ďábla ďáblem a jeho dobé jméno poškodit nemohl, protože ministr dobré jméno nemá. Stejně ostrou kritiku vyslovil proti novému softwarovému systému ministerstva práce a sociálních věcí.

Nikdo není neomylný, volil jsem VV

„Já jsem šel na trh se svou kůži, abych nazval, jak říkáte ďábla ďáblem. A na trh se svou kůži jsem poslal i Student Agency, když ve spolupráci s Nadačním fondem proti korupci jsme dali na ÚOHS návrh na zákaz plnění 2 ukradených miliard z MPSV. Dokážete si představit, jaké následky může mít skutečnost, že konkrétnímu syčákovi vezmete dvě miliardy a on je bude muset vrátit zpět do státní pokladny? Tedy moje záruka je můj život, více nemám,“ zdůraznil podnikatel. Další šetření a dodání důkazů už ale leží spíše na bedrech policie.

Jančura také prozradil, koho volil ve sněmovních volbách v roce 2010. O TOP 09 si nemyslí, že je to strana postavená jen a pouze na Kalouskovi, působí tam řada osobností, ale on každopádně TOP 09 nevolil. Přiznal, že volil Věci Veřejné a obratem dodal, že nikdo není neomylný.

V obecné rovině o politicích prohlašuje, že nekradou všichni, krade jen velmi malá část z nich. Problém je v tom, že ostatní tomu přihlížejí, což je třeba změnit. Pozitivní změny vidí Jančura např. ve vedení hlavního města Prahy, po odchodu ČSSD do opozice a nástupu nové koalice ve složení ODS a TOP 09,  i když i tam je třeba dát pozor na to, aby svůj vliv neobnovil např. známý Ivo Rittig.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…