Jen mu daj. Zmrde. Okamura a další „romské“ video. Vážně si myslí, že se zaleknu?

09.10.2021 10:07

„Jen mu daj. Zmrde, more,“ baví se Romové nad plakátem Tomia Okamury, který demolují. A ještě předseda SPD ale ujišťuje, že se nelekne, a prosí občany, ať mu pomohou v zastavení zneužívání dávek nepřizpůsobivými.

Jen mu daj. Zmrde. Okamura a další „romské“ video. Vážně si myslí, že se zaleknu?
Foto: Screen Facebook
Popisek: Demolice plakátu Tomio Okamury

Okamura nám chce vzít dávky, rozprávěl na „schůzi“ romský neziskovkář a příborovým nožem předváděl, jak do něj bude bodat. Případ vyšetřuje policie. Nyní se v čase voleb objevilo další video, které ukazuje, jak se tito lidé snaží zabránit volebnímu úspěchu SPD.

Skupina Romů na videu, které na své sociální síti připomněl sám Okamura, demoluje plakát s Okamurou a přitom vede řeči, jak totéž provede Okamurovi živému, a hurónsky se tomu směje.

„Jen mu daj. Zmrde, more,“ nabádá starší Rom děti. Video navíc sami šířili po internetu.

„Romové předvádějí, jak mě zmlátí za to, že prosazuji zákon na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Před hodinou toto video sdílela stránka ‚Romsko-české soužití‘, rekapituluje na Facebooku Okamura.

Konstatuje, že je to „fakt příkladná výchova romských dětí k demokratickému respektování jiného člověka aneb nechceš dát dávky, tak tu máš po tlamě“.

Rozhodně se prý ale této demonstrace násilí nelekne, je zvyklý.

„Slibuji, že budu nadále prosazovat zákon na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými, a doufám, že k tomu dostane SPD silný mandát od voličů ve volbách,“ ujišťuje předseda SPD.

A prosí všechny, ať jdou k volbám a pomohou ukončit zneužívání dávek nepřizpůsobivými všech etnik.

Všichni Romáci volí Piráty

Již v srpnu se objevilo video podobného ražení.

Video ukazuje v jakési restauraci zasedání skupiny, která se sama prezentuje jako jakýsi romský výbor. Podle vlastních slov mají účastníci jednání pocházet z Libereckého kraje. Jeden z nich je natáčí na telefon a živě vysílá.

Předák skupiny, oslovovaný Láďa, na nahrávce hovoří o tom, že Okamura chce Romům sebrat sociální dávky. Ale všiml si, že se proti němu ve Sněmovně postavili Piráti.

„Takže budeme bojovat proti Okamurovi,“ pronesl, načež se kolem stolu začaly ozývat výkřiky „do boje“. A předsedající pokračuje: „Akce, do boje, nože, a budeme ho bodat.“ Vzal si nůž od příboru a za potlesku ostatních výmluvně předvedl, jak má takové bodání vypadat.

„Všichni Romáci by měli jít do boje s tím, že by toho Okamuru měli odstranit. Je to rasista, dobře to víme, a nechceme, aby dál pokračoval ve vládě nebo ve Sněmovně,“ uzavřel.

Pak hovořil o tom, že i ostatní strany jsou rasistické a mají k Romům připomínky. „Jedna strana je k nám nakloněná, a to jsou Piráti,“ oznámil dále. Protože díky Pirátům se pozastavilo projednávání návrhu SPD na změny v dávkách hmotné nouze a příspěvcích na bydlení.

Jedná se s největší pravděpodobností o návrh projednávaný na srpnové schůzi Sněmovny, proti kterému Piráti a Starostové bouřili hodně dopředu.

Bod se projednával v pátek po 13. hodině a tento den úderem 14. hodiny se měl začít projednávat jiný bod. Projednávání začalo tak, že poslanec Ondřej Profant rozvláčně vyprávěl příběhy dvou penzistů, pana Bronislava a paní Edity, až jej Jaroslav Foldyna obvinil, že schválně protahuje jednání. Sérií dalších faktických poznámek pirátských poslanců nakonec bod nebyl projednán, čímž přijetí návrhu bylo odsunuto. Do voleb se ho nejspíš už projednat nepodaří, a tím spadne pod stůl.

 PŘEPIS JEDNÁNÍ ZDE

Průběh jednání romský předák na nahrávce shrnul lapidárně: „A můžeme děkovat komu? Jedině Pirátům. Takže všichni budete volit jedině Piráty,“ přikázal. „Všichni Romové by měli jít k volbám a dát tam lístek Piráti,“ upřesnil příkaz.

Nesmí se dopustit, aby nějaký Rom hlasoval pro Okamuru. „Nesmíme dopustit, aby nám tady vládnul takový člověk, který je rasista a nemá tady co pohledávat,“ rozčiloval se dále a zopakoval, že Romům naklonění jsou Piráti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…