Ještě větší tunel, než bylo lithium? Má za ním stát ministr Herman. Ten místo toho straší ruskými a čínskými tajnými službami

25.10.2017 17:33

Komentátor týdeníku Euro Pavel Páral napsal, že tahle vláda má na triku něco mnohem horšího, než je tolik rozebíraná údajná krádež lithia.

Ještě větší tunel, než bylo lithium? Má za ním stát ministr Herman. Ten místo toho straší ruskými a čínskými tajnými službami
Foto: David Hora
Popisek: Demonstrace za zbourání vepřínu v Letech.

„Kam se hrabe lithium, za něž mají zločinci za sociálními demokraty a australskou firmou nahrabat miliardy. To totiž bude ještě pěkná fuška. Musíte najmout horníky, kteří to vykopou, postavit fabriku, která z těch šutrů vypreparuje cenný kov nacházející se v mizivé koncentraci, a ještě nevíte, jestli někdo nepřijde na lepší nápad, než jsou elektromobily. Česká vláda dokázala udělat násobně výhodnější byznys s jitrnicemi,“ píše hned na úvod Páral.

Konkrétně má na mysli odkup vepřína v Letech u Písku, který má být zbourán a na jeho místě má vzniknout památník obětí nacistické zvůle. Na místě vepřína stál za druhé světové války tábor, v němž umírali lidé nepohodlní nacistickému režimu. Odcházející vláda po volbách oznámila, že vepřín v Letech odkoupila za 450 milionů korun.

Celý komentář naleznete zde.

Komentátorovi se to zdá nějak moc, když vezmeme v potaz, že vlastník vepřína, firma AGPI, vykázal tržby ve výši 346 milionů a výsledek hospodaření minulých let činí minus 121,7 milionu. Hodnota pozemků a budov činí prý 122 milionů.

„Tržní hodnota celé společnosti tak ani v hodně optimistickém případě zdaleka nedosahuje ani jediného sta milionů korun... Je trochu překvapivé, že končící ministr kultury Herman, který tenhle byznys zpunktoval, se nebojí pána Boha. Každopádně policajtů by se nejspíš bát měl,“ uzavírá Páral.

V kontrastu s tímto obchodem není bez zajímavosti, na co obrací pozornost odcházející ministr kultury Daniel Herman. Spolu s BIS lidovecký ministr vatuje před narůstajícím vlivem ruských a čínských agentů. Výsledky voleb prý ostatně leccos napovídají.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …