Jiří Krampol: Kultura šla do hnoje. Nic tady už není naše, v TV samý americký sračky. Všechno se rozkradlo. A Zeman v Moskvě...

12.05.2015 18:17

Podle herce Jiřího Krampola si Miloš Zeman dělá a říká, co chce, a přitom je mu asi jedno, o jak důležitou věc jde. O Zemanově cestě do Moskvy na oslavy konce druhé světové války sice prý herec slyšel, ale nechce ji nijak hodnotit. Údajně je to proto, že politice vůbec nerozumí. „Ale míchají mě jiné věci. Stát je zadlužený kvůli těm slavným restitucím, všechno se tu rozkradlo, všechno rozprodalo...,“ uvedl herec a pak se rozpovídal na úplně jinou notu. Jiří Krampol prostě zřejmě není až tak jiný nežli Zeman...

Jiří Krampol: Kultura šla do hnoje. Nic tady už není naše, v TV samý americký sračky. Všechno se rozkradlo. A Zeman v Moskvě...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Krampol

Bavič, dabér a herec Jiří Krampol prý nerozumí tomu, co se kolem cesty českého prezidenta Miloše Zemana do Moskvy v médiích odehrálo. Podle něj to ale byl rozhodně mediální marast, neboť prý jednou média psala o tom, jak se Zeman v Moskvě vojenské přehlídky zúčastní, přitom se pak někde jinde v televizi údajně tvrdilo, že od cesty do Moskvy možná dokonce couvne, ovšem pak se prý zase hovořilo o tom, že se nezúčastní pouze vojenské přehlídky. Krampol tak prý neměl kolem Zemanovy plánované cesty do Ruska na oslavy konce druhé světové války jasno.

„Miloš Zeman si dělá takzvaně, co chce a jak chce on, a přitom je mu asi jedno, o jak důležitou věc jde. Je to neslýchatelný,“ poznamenal ovšem k chování hlavy státu pro ParlamentníListy.cz herec. Víc se pak k Zemanově počínání jak na Pražském hradě, tak ani k jeho moskevskému angažmá vyjádřit nechtěl.

Anketa

Co soudíte o prezidentu Zemanovi?

hlasovalo: 17401 lidí

„Abych vám řekl upřímně, tak já politice vůbec nerozumím, ale míchají mě jiné věci... Stát je zadlužený kvůli těm slavným restitucím, všechno se tu rozkradlo, všechno rozprodalo... Víte, co je smutný? Že nic není naše, žádný průmysl není český! Já bydlím v centru Prahy a tam všechny kšefty, obchody jsou v cizích rukách. Proč? Z jakého důvodu?“ začal se čílit populární herec.

Vadí mu prý také to, jak se veškeré vládní garnitury chovají k důchodcům, k lidem, kteří celý život podle jeho slov dřeli a celý život pracovali. „A nakonec skončí pod mostem, protože nemají na činži. Co jsem slyšel, tak nedávno vyhodili jednoho chlapa v Karlíně z jedný místnosti, a to jenom proto, že měl kdysi úraz a měl hrozně nízký důchod, a tak neměl na činži. Kde to jsme?“ otázal se Krampol, jehož před časem shodou náhod přistihly ParlamentníListy.cz při tom, jak žebrákovi v ulici Na Příkopech dává do misky stokorunu.

Ať se napřed postarají o nemocné a nemohoucí!

„My jsme sice jeden stát, ale připadá mi, že tady dělá politiku státu několik stran najednou. Proto na každou věc, která se nás, občanů, dotýká, je tolik protichůdných aktivit. Prostě jedna politická strana může mít na stejnou věc nějaký názor, ale druhá úplně odlišný. V některých věcech by ale měli být shodné. A to v tom, co je pro republiku přínosem. O mně někdo někde napsal, že nemám prý rád děti, protože se mne tázali na to, co říkám, když k nám proudí uprchlíci. S dětmi. Já jsem ale na to odpovídal, že mně je těch uprchlíků upřímně líto. Ale mně je líto i člověka, kterého vyhodí z nemocnice na ulici, on přitom nevidí a nikdo si ho nakonec ani nevšimne. Toho člověka je mi fakt líto, a tomu bych pomohl na prvním místě a pak bych se staral o děti z ciziny. To ale neznamená, že jsem nějaký nelida,“ řekl hořce Krampol.

Podle něj v Česku existuje jedna věc, která mu ale připadá doslova jako spiknutí proti seniorům. „Všimněte si, že třeba mladí lidé jsou vychovávaní k absolutní neúctě ke starým lidem. Já třeba chodím na tenis, kde je mnoho mladých holek a kluků a já je vždy pozdravím, ale myslíte si, že mi někdo odpoví? To je lopaťárna, která sem přišla z Ameriky, i když já jinak jsem pro Ameriku. Když tu byl u nás na návštěvě herec Woody Allen a šel ke Klausovi, měl na hlavě čepici, ruce v kapsách a na sobě manšestráky. Tak tohle je přístup k prezidentovi svrchovaného státu? Že natočil několik filmů, přece automaticky neznamená, že se má chovat jako lopata! Pro mě je to nevychovaný křupan!“ roztáčel dále Krampol rozhovor.

Za počítačem ostřelují srágoru. To je normální?

Také mu prý hodně vadí, že mladí jsou vychovávaní spíše tak, že jen sedí za počítačem – počítače prý on osobně vůbec nemá rád – a tam si hrají údajné hry pro děti, kde se střílí třeba na starého dědu. „Střílí tam na nějakého srágoru a pak ho polejou benzínem a zapálí. Toto je hra pro děti? Stejné je to ale i v případě, když si zapnete televizi, kde pořád běží nějaký americký kraviny. Samozřejmě že Američani točí i hezké filmy, ale ty sem k nám nejdou. Vedení televize koupí radši sračky za pár korun, aby zaplácli program. Třeba sitcomy se nakupují po vagónech. U nás ale kdysi byla velmi dobrá původní tvorba – hodně se třeba točily pohádky. Sem tam se nějaké i dnes natočí, ale to je málokdy. Namísto toho se pořád točí nějaké seriály,“ posteskl si herec, který je znám také jako dobrý dabér. V jeho podání je třeba nezapomenutelný francouzský herec Jean Paul Belmondo, jehož měl Krampol možnost dabovat celkem ve 28 filmech, které se u nás vysílaly. Po smrti Františka Filipovského převzal i dabing komika Louise de Funèse.

„Doba je příšerná a chybí tady nějaký Guth-Jarkovský, kterým by nějakým způsobem byli lidi zušlechťováni a ne vedení k vulgaritám. Všimněte si, jak hovoří v rádiích. Co to je za slovník? Navíc se všichni snad spikli proti důchodcům a nějaký kretén pak okrade stát o miliardy, a odnesou to důchodci. Mně je 77 let a platím 40procentní daň. Měl bych si přitom užívat za to, co jsem si za celý život vydělal. Zaplať pánbůh, že chodím a něco dělám. Ale je spousta mých kolegů, kteří třeba nemůžou,“ povzdechl si herec.

Proč se v televizi vysílá tolik blbostí, jako jsou vaření nebo reality show?

Z dotazu, co říká tomu, že Miloš Zeman do Moskvy vůbec jel a zda mu přišlo vhodné, když se tam setkal jak s prezidentem Vladimirem Putinem, tak také s lidmi, kteří figurují na sankčním seznamu USA kvůli ukrajinské krizi – kupříkladu Vladimirem Jakuninem – se ale Krampol opět vysmekl.

„Zda jsem s tím souhlasil nebo nesouhlasil, na to nemůžu říci nic, neboť jak jsem řekl, nerozumím tomu. Ale jestli chce tento stát obchodovat ze Západem nebo Východem nebo s Čínou nebo s Ruskem nebo s Amerikou nebo s kým ještě, tak na to nemůžu nic říct, neboť o ekonomice nemám přehled,“ odvětil namísto tématu Zeman vs. Putin.

Dřív byli lidi vzdělanější

„Jaký měl Miloš Zeman důvod k tomu, co v Moskvě řekl, za což jej nyní někteří kritizují, tak to samozřejmě já vědět nemůžu. Já tomu fakt nerozumím. Můžu se ale vyjadřovat ke kultuře, která podle mě šla absolutně do hnoje. Nemám nic proti vaření – třeba Pohlreich to dělá výborně – ale uvědomme si, kolik je dnes pořadů o vaření. Všichni pořad někde vaří. Existuje ale také hudba, existuje poezie, existuje klasika. Vždyť si vzpomeňme, jak každé pondělí Slováci uváděli klasickou hru a každý na venkově pak věděl, kdo je Shakespeare, kdo je Molière, kdo je Gordon Byron... Prostě ti lidé byli vzdělávaní, ale čím jsou vzdělávaní dnes, když se pořád vysílají různé reality show? Tady u nás je přece spousta skvělých herců, zpěváků a zpěvaček a umělců všeho druhu a ti zahálejí a jsou doma. Na co jsou dnes konzervatoře nebo AMU, když pak někde udělají reality show a ti studovaní jsou pak nahraní?“ zakončil Jiří Krampol vhled herce do dnešní společnosti.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…