Jiřík Rusnok jedná s Fischerem, možná bude ministrem financí

08.07.2013 11:23

Bývalý předseda úřednické vlády Jan Fischer dorazil do Kramářovy vily na jednání s designovaným premiérem Jiřím Rusnokem. Spekuluje o tom, že zřejmě bude ministrem financí v Rusnokově úřednickém kabinetu. Kdo stane v čele klíčového ekonomického ministerstva, má designovaný premiér oznámit v poledne.

Jiřík Rusnok jedná s Fischerem, možná bude ministrem financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer slavil 62. narozeniny. Přišla řada významných hostů, kteří ho v kandidatuře na prezidentský úřad podporují

Post ministra financí je posledním neobsazeným místem v Rusnokově vládě. O Fischerovi se spekuluje již řadu dní. Rusnok v pátek pouze uvedl, že kandidáty má a spěje k závěrečnému rozhodnutí. Fischer zase podotýkal, že pokud by nabídka přišla, zvážil by ji. Na dotazy ČTK z poloviny minulého týdne, jestli vládní post přijme, odpověděl: "Vraťme se k nim příští týden." Rusnok i Fischer odkazují právě na dnešek.

Fischera provázejí milionové dluhy z prezidentské kampaně. Podle dřívějšího vyjádření předsedy jeho volebního výboru Jana Pirka by měly být uhrazeny do 26. července. Fischer zůstává jediným z devítky kandidátů o hradní křeslo, který svým věřitelům zatím faktury nesplatil. Když nepostoupil do druhého kola prezidentské volby, nepřímo podpořil pozdějšího vítěze Miloše Zemana.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…