Johana Hovorková o projevu prezidenta: Hnusné jako vždycky. Ten sluha Ruska a Číny se prostě za nic nestydí

26.12.2018 15:24

Vánoční projev Miloše Zemana už je za námi a Forum24 si ho samozřejmě nemohlo nechat ujít. „Bylo to prostě hnusné jako vždycky,“ zní hodnocení prezidentova projevu z webu Pavla Šafra. Zeman to schytal za chválu Babiše, zmiňování kvót a migrační krize i za Soukupův termín „lepšolidé“. „Ten člověk se prostě za nic nestydí,“ stýská si autorka kritiky.

Johana Hovorková o projevu prezidenta: Hnusné jako vždycky. Ten sluha Ruska a Číny se prostě za nic nestydí
Foto: screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Důkladné kritiky, proč je všechno, co Zeman říká, špatně, se chopila šéfeditorka Johana Hovorková. Hned jako první vyčetla prezidentovi, že jeho vánoční poselství bylo jen o něm. „O jeho roce, o tom, jak jej hodnotí, a o tom, že kdyby jej všichni poslouchali, měli bychom se lépe a politika by fungovala skvěle. Tedy podle něj. Nebojte se, přinejmenším polovina byla o urážkách těch, kdo jej kritizují,“ zhodnotila Hovorková a dodala: „Bylo to prostě hnusné jako vždycky. Nechybělo nic – novináři, neziskovky, migrace, církev, Rusko, Čína...“

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

Zeman v projevu zmínil, že bude podporovat ekonomickou diplomacii, což podle šéfeditorky znamená, že bude ignorovat lidská práva a další důležité otázky. Dále Hovorková vyčetla Zemanovi, že o Vánocích, kdy se máme zaobírat duchovními věcmi, se v projevu zabýval ekonomikou. „Varoval před zpomalením ekonomického růstu. Považte – ještě že už máme dárky rozdány!“ píše Hovorková.

Další věc, kterou čtenářům Fora24 Hovorková předhodila, byly Zemanovi zmínky o robotizaci. „Poučil nás, že robot není monstrum s chapadly, ale třeba i počítačový algoritmus. Díky, pane prezidente! A díky, že o Vánocích bojujete proti dani z robotů,“ poděkovala hlavě státu ironicky Hovorková. A čtenářům vzkázala, že prezident Zeman nezapomenul poděkovat Andreji Babišovi a jeho vládě za investiční plán, spolu s Janem Hamáčkem a Vojtěchem Filipem za její sestavení.

V zahraniční politice Zeman podpořil afghánskou misi. „Pokud jde o Evropskou unii, prezident samozřejmě ocenil skupinu V4, jinak nic. A opět zmínil kvóty a migrační krizi,“ píše šéfeditorka serveru. „A pak už jsme poznali toho starého Zemana plného nenávisti a pomstychtivosti,“ přešla do ofenzivy Hovorková. Zeman podle ní prohlásil, že jsme zažili dvě hysterické vlny, z nichž první byla demonstrační. „Podle Miloše Zemana, kdysi prý sociálního demokrata, je totiž nevhodné demonstrovat proti vládě, která se mu líbí,“ podává to Hovorková. Ani citáty z Masaryka šéfeditorce nebyly po chuti, z urážení lidí, kterého se podle Fora24 Zeman dopouští, by se Masarykovi prý udělalo špatně. Prezident podle ní v rádiu běžně operuje slovy zm*d a k*nda, a přesto označuje ty, kteří vyhodili věnce při oslavě 17. listopadu za primitivní hlupáky.

A Zemanova kritika BIS? „Správný sluha Ruska a Číny,“ míní Hovorková a dodává, že Zeman opět otevřeně podpořil totalitní mocnosti, urazil novináře, církve a neziskovky. A použil termín „lepšolidé“, který autorka přisuzuje Jaromíru Soukupovi z TV Barrandov, o kterém má Forum24 také nevalné mínění, takže i to má zřejmě Zemanovi za zlé, spolu s tím, že se těchto „zločinů“ dopustil na Vánoce. „Ne, dámy a pánové. Ten člověk se prostě za nic nestydí,“ zakončila svou tirádu šéfeditorka Fora24 Hovorková.

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…