Joj, to bude švanda. Macek se baví nad plánem ruského miliardáře, který chce vykoupit sochu Roosevelta

09.07.2020 19:03

Stomatolog, politický komentátor a bývalý místopředseda ODS a vlády Miroslav Macek komentuje aktuální dění v Česku i zahraničí. Pouští se do premiéra Andreje Babiše (ANO) za jeho alibismus v souvislosti s řešením koronavirové krize. Vyjádřil skepsi, že by se schodek rozpočtu do konce roku ještě nenavýšil z již schváleného půl bilionu korun. Zabrousil ale také do Ruska, kde chtějí sochu amerického prezidenta Theodora Roosevelta, nebo k ODS a jejímu předvolebnímu heslu.

Joj, to bude švanda. Macek se baví nad plánem ruského miliardáře, který chce vykoupit sochu Roosevelta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Ještě než se naplno projeví následky nesmyslných koronavirových restrikcí, přispěchal Komplexně Geniální Babiš s neuvěřitelným tvrzením: ‚Všechna rozhodnutí dělali epidemiologové a hygienici. Nedělala to vláda, vláda to schvalovala‘,“ všímá si Macek.

Stejně tak nad schválením rekordního půlbilionového schodku letošního rozpočtu, kdy ministryně financí Alena Schillerová (ANO) nevyloučila, že by do konce roku ještě mohla požádat o další navýšení deficitu. „Osobně vylučuji, že by se schodek rozpočtu ještě nenavýšil, neboť kde se nešetří, tam létají peníze oknem…,“ konstatuje dále.

Kromě jiného jej také zaujala zpráva, že ruský miliardář Andrej Filatov chce prostřednictvím své nadace Art Russe zakoupit sochy amerického prezidenta Theodora Roosevelta a prvního guvernéra Ruské Ameriky Alexandra Baranova, neboť se oba pozitivně zapsali do ruské historie a Američané je hodlají odstranit. „Plánuje je vystavit v Petrohradu. Joj, to bude švanda…,“ podotýká krátce Macek.

Závěrem se zaměřuje na novinky u ODS: „Další skvělé předvolební heslo ODS: Hlídejme si, jaké firmy a s jakými úmysly u nás chtějí investovat. Vzhledem k tomu, že na plakátu je retranslační věž, nepůjde zřejmě o solární barony, ale firmu Huawei, neboť příkazy se musejí plnit…,“ dodává na závěr Miroslav Macek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…