Jourová: Vládu chceme ještě letos

08.11.2013 8:41

Místopředsedkyně hnutí ANO Věra Jourová by uvítala, pokud by nová vládní koalice vznikla ještě během letošního roku, řešení současné situace podle ní nesnese odkladu. Odhady, kdy by mohl nový kabinet začít fungovat, považuje ale poslankyně za předčasné vzhledem k tomu, že ještě nezačala vyjednávání se sociální demokracií.

Jourová: Vládu chceme ještě letos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věra Jourová

"My nyní čekáme, co vzejde ze sociální demokracie," uvedla místopředsedkyně ANO Věra Jourová na dotaz České televize, jaké kroky ve vztahu k sestavení vlády budou následovat. Poslankyně uvedla, že by přivítala, kdyby byl nový kabinet sestaven co nejdříve, nicméně dávat odhady nechce.

Hnutí ANO je často vytýkáno, že je složeno z ambiciózních a silných osobností, které se ale navzájem příliš neznají a bude těžké najít společnou řeč. Z toho ale poslankyně obavy nemá. "My jsme hodnotově a názorově sladěná skupina lidí," uvedla.

Slova Sobotky jsou jasným vzkazem

Jourová reagovala také na slova šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky, který ve čtvrtek řekl, že je třeba revidovat bohumínské usnesení, protože je zastaralé. Politička tato slova čte jako jasný vzkaz, že sociální demokracie hodlá o případné vládě jednat i s komunistickou stranou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…