Jsem dost bohatý, abych nemusel krást, vzkázal Babiš Sobotkovi, který prý netuší, co je podnikání

28.03.2014 15:59

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek vyzval ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, aby přestal s podnikáním a věnoval se výlučně politice. Prý by se tak vyvaroval střetu zájmů. Babiš ale výzvu razantně odmítl a upozornil, že premiér nechápe rozdíl mezi aktivním podnikáním a vlastnictvím akcií, napsala na svém webu ČT24.

Jsem dost bohatý, abych nemusel krást, vzkázal Babiš Sobotkovi, který prý netuší, co je podnikání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Babiš je v koncernu Agrofert v současnosti zainteresován jako akcionář. „Já si myslím, že jsem dostatečně bohatý na to, abych byl pro občany garantem, že nebudu krást," odpovídá Babiš na výtky.

Pokud mi koaliční partner nedůvěřuje, ať vyvolá předčasné volby

Podle Babiše nehrozí, že by jako ministr financí pomáhal Agrofertu, který je zároveň příjemce velké části evropských dotací. „Ministerstvo financí nepřiděluje žádné fondy, ministerstvo jen kontroluje," zdůraznil šéf státní kasy.

Na Sobotkovu výzvu Babiš ostře reagoval: „Pan premiér netuší, co je to podnikání, protože on šel ze školy rovnou do politiky. Pokud má ve mě koaliční partner nedůvěru, tak ať vyvolá předčasné volby."

Babiš je nejpopulárnějším politikem, zjistil STEM

Nejpopulárnějším politikem je podle průzkumu agentury STEM ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, příznivě ho hodnotí 62 procent lidí. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), který skončil na druhém místě, ztrácí pět procent. Třetí je premiér a předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, čtvrtý ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Šéf Úsvitu Tomio Okamura klesl z druhého na páté místo. Vyplývá to z aktuálního průzkumu STEM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…