Jsem okupant a tohle všechno jsem ostatním národům přinesl, hlásalo ruské video. Podívejte se, jakou odpověď vytvořili v Kyjevě

09.03.2015 19:29

VIDEO Videoklip "Já jsem ruský okupant", v němž je obhajováno imperiální chování Moskvy a které na sociální síti Twitter sdílel například ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin či ruská ambasáda v Praze, se dočkalo odpovědi. Ukrajinec Vasyl Samokhvalov vytvořil video, v němž ukazuje, že jedinou věcí, kterou Rusové umí, je způsobovat bolest a vzbuzovat nenávist.

Jsem okupant a tohle všechno jsem ostatním národům přinesl, hlásalo ruské video. Podívejte se, jakou odpověď vytvořili v Kyjevě
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vojenský prostor Milovice

V klipu údajně z dílny novosibiřana Jevgenije Žurova vystupuje ruský okupant, který ukazuje pozitiva ruského vlivu v různých oblastech, které byly součástí ruského impéria v dobách jeho slávy. V Pobaltí prý kupříkladu vznikala skvělá auta. Jenomže okupant byl nucen odejít a následuje rozvrat. Obyvatelé Pobaltí si pohoršili – čistí záchody v Evropě a prodávají šproty. Ukrajina prý zase není schopná vytvořit nic nového kromě nekonečných Majdanů a diktatury.

Okupant následně oznamuje, že už se nehodlá nadále omlouvat. Odmítá západní hodnoty, demokracii či homosexualitu a uvádí, že Rusko se nestydí za okupaci cizích zemí a vojenské výboje. "Buduji mír, miluji mír, ale válčit umím lépe než kdo jiný," konstatuje okupant. Jeho sdělení je adresováno šéfovi Bílého domu – Baracku Obamovi.

Video vyvolalo na sociálních sítích velký ohlas. Na YouTube ho během pár dnů shlédly miliony lidí. A dočkalo se odpovědi – od Ukrajince Vasyla Samokhvalova. V jeho klipu rovněž vystupuje ruský okupant – ovšem s opačnou rétorikou než v prvním případě.

"Jsem ruský okupant a už mě nebaví se skrývat," tak začíná zhruba dvouminutové video, v němž ruský okupant ukazuje, jak jeho nepřítomnost některým územím, která dříve ovládal, prospěla a jak některá úplně zničila. Přiznává se mimo jiné i k vyhladovění Ukrajiny, rozpoutání druhé světové války či "utopení Budapešti (1956), Prahy (1968), Tbilisi (1989) a Vilniusu (1991) v krvi".

"Stále jsem se nenaučil stavět silnice, vyrábět domácí spotřebiče a normální oblečení. Jedinou věc, kterou umím, je způsobit bolest a vzbudit nenávist. A dnes zavítám k vám. Protože já jsem okupant," stojí ve videu.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…