Jsme otroci, říká marketér Karel Novotný

03.03.2019 7:50

Marketér Karel Novotný v rozhovoru pro Reflex.cz prohlašuje, že naše svoboda je v podstatě jen iluze. Ve skutečnosti jsou prý lidé otroky. Otroky svých závazků.

Jsme otroci, říká marketér Karel Novotný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Karel Novotný je úspěšným marketingovým expertem, který však na vlastní kůži poznal syndrom vyhoření a deprese. O svém ne příliš šťastném životním období sepsal knihu, kterou nazval Neradost. Píše v ní mimo jiné, že „se*e na svobodu“. „Souhlasím, že svoboda je, když nemáte co ztratit. Mám toho zatraceně hodně ke ztracení, se*u na svobodu, jsem otrokem svých závazků a nikdy to nebude jinak,“ napsal v knize doslova.

Co tím má na mysli? Má ženu a rodinu, pro kterou pracuje, pro kterou se snaží vydělat. Ale být takto nesvobodný se rozhodl dobrovolně. Uzavřel si tím prostor pro svobodu. „Svoboda je iluze,“ poznamenal Novotný.

Problém dnešní společnosti spočívá v tom, že jsou pod tlakem už mladí lidé, kteří tak mohou „vyhořet“ už po vysoké škole. Dnešní mladí lidé mají víc možností, ale díky tomu jsou také víc pod tlakem. Tady se Novotný vrátil i ke svobodě: „Skutečně máme svobodu se pro něco rozhodnout, ale sám si rozhodovat o své cestě, na které nabíráte závazky, je psychicky velmi náročné“.

V závěru rozhovoru prozradil, že by jako marketér nikdy nešel pracovat pro politickou stranu. To je moje jediná čára, přes kterou jsem nepřekročil,“ řekl jasně. Politický marketing je podle něj vlastně obchod s nadějí. Na dlouhou diskusi by prý pak byla otázka, kde existuje hranice mezi politickým marketingem a politikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…