Jsme tu pro ty, ke kterým se všichni otočili zády. Svobodní jasně napsali, kde stojí

09.11.2023 15:20 | Monitoring

Svobodní mají v sobotu 11. listopadu celorepublikový sjezd. Mezi hosty by se měla objevit celá řada osobností, které budou mimo jiné diskutovat o současné politické situaci v České republice a Evropské unii. A jak je zřejmé, Svobodní již předem tuto diskusi zarámovali zcela jasným prohlášením, v rámci kterého názorným způsobem demonstrovali, kde je jejich místo na české politické mapě.

Jsme tu pro ty, ke kterým se všichni otočili zády. Svobodní jasně napsali, kde stojí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Jsme Svobodní. Nejsme catch-all party. Jsme pravice,“ zní v úvodu prohlášení Libora Vondráčka, předsedy Svobodných. „Nikdy nebudeme hájit ty, kteří se chtějí nechat živit z dávek a dotací na úkor ostatních. Nikdy nebudeme nakupovat hlasy rouškovným, pastelkovným ani uplacením jakékoliv části populace na dluh,“ pokračoval Vondráček, který má zároveň i jasný vzkaz do řad státních zaměstnanců. 
 
 
„Platy politiků, učitelů, ostatních státních zaměstnanců ani důchody nemohou růst za cenu zadlužení našich dětí a házení klacků pod nohy těm, kteří živí tento stát, dávají ostatním práci a vychovávají budoucí generace,“ prohlásil Vondráček, podle kterého jsou tu Svobodní pro ty, ke kterým se všichni otočili zády. „Jsme tu pro ty, kteří chtějí pracovat a tvořit. Pro všechny aktivní lidi, kteří své ruce používají a používali k práci, zatímco jiní je stále jen natahovali ke státu,“ řekl rozhodně předseda Svobodných. 
 
„Nejlépe s penězi hospodaří ten, kdo si je poctivě a tvrdě vydělal. Nejhůře stát, který je lacině vyluxoval z rodinných rozpočtů. Místo mocného státu, který vás láká k přisátí ke svému cecku, proto dáváme přednost malému státu a nízkým daním,“ dodal Libor Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…