Jsou pražští bachaři jiní než ti z Litoměřic? ptá se doktor Macek

22.05.2012 8:30

Obviněný poslanec David Rath by měl být převezen do Prahy. Argumentu, který použil právník František Šejnost, se ale podivuje Miroslav Macek ve své úterní glose.

Jsou pražští bachaři jiní než ti z Litoměřic? ptá se doktor Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Podle advokáta mají bachaři ve věznici v Litoměřicích plat 12 až 15 tisíc a Rathovy miliony v nich prý vzbuzují pozdvižení a nevraživost.

„Vyplývá z něj totiž logicky jedno jediné: v Praze mají bachaři takové platy, že je nějaké miliony nechávají zcela chladnými…Nebo by se jim snad nějak dorovnaly?“ ptá se Macek na svém blogu.

Dozorce dostává jen 14 tisíc čistého. Když pak vidí někoho, kolem kterého létají miliony, je negativně naladěný

Právník Šejnost, který radí Rathově manželce, usiloval o přemístění poslance Ratha do Prahy, aby za ním mohla chodit rodina. Dalším důvodem bylo, že vazební věznice v Litoměřicích má údajně pověst zařízení, kde se se zadrženými příliš nepárají.

„Sám mám zkušenosti s klienty, kteří byli vazebně stíhaní v Litoměřicích, a je pravda, že to hodnotili velmi negativně,“ přiznal na serveru iDnes.cz Šejnost.  „Když dnes dozorce vězeňské služby dostává po deseti letech čistý plat čtrnáct patnáct tisíc a ještě v tom má služby a přijde k němu někdo, kolem koho létají miliony, je automaticky negativně naladěný,“ obává se.

Macek měl s Rathem poměrně osobní spor, který skončil až v loňském roce, kdy Nejvyšší soud rozhodl s konečnou platností ve sporu exministra Davida Ratha a bývalého vicepremiéra Miroslava Macka kvůli facce, kterou Macek uštědřil Rathovi. Macek se tak musel za pohlavek Rathovi omluvit a zaplatit mu stotisícové odškodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…