Jste starý, pane Schwarzenbergu, pronesla profesorka. A kníže se bránil

03.12.2012 10:12

Veterán prezidentské volby Karel Schwarzenberg se v kampani občas setkává s narážkami na svůj věk, a rovněž na svůj známý zvyk usínat na veřejnosti. V nedávné minulosti se do něj kvůli padající hlavě pustil jeho protikandidát Miloš Zeman, a rovněž jedna z pedagožek na olomoucké univerzitě. Ukazuje se však, že kníže si nejspíš udělal ze svého problému ctnost.

Jste starý, pane Schwarzenbergu, pronesla profesorka. A kníže se bránil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Na Univerzitě Palackého se v pátek konala debata s prezidentským kandidátem Karlem Schwarzenbergem, které se zúčastnil i redaktor serveru ParlamentníListy.cz. V debatě vystoupila i profesorka Ingeborg Fialová z katedry germanistiky na olomoucké univerzitě, a její dotaz se týkal schopností předsedy TOP 09 vykonávat prezidentskou funkci. „Řada lidí říká, že jste příliš starý pro výkon této funkce,“ pustila se do kandidáta.

V pondělí si pak do Schwarzenberga v bulvárním deníku Blesk ironicky rýpl jeho soupeř z prezidentské volby Miloš Zeman. Ten sice ministru zahraničí přiznal, že je důstojný pán, ale pak se pustil do jeho známého zlozvyku usínání na veřejnosti. „Spojuje nás to, že oba dva rádi spíme. Já ovšem nespím v pracovní době,“ poznamenal Zeman.

I jemu Schwarzenberg odpověděl, když se na akademické půdě vypořádával s dotazem profesorky germanistiky. „Pravděpodobně už nevyhraju Velkou pardubickou steeplechase, jak jsem v mládí snil, ale jinak se cítím dobře,“ smetl nejprve narážku na svůj věk. A poté se vrátil k problematice svého poklimbávání.

„Vážená paní profesorko, kdybyste tam seděla a musela ty projevy poslouchat, buď dostanete infarkt, protože vypijete tři litry kávy, abyste to vydržela, anebo usnete také,“  vysvětlil pedagožce, a za svůj bonmot si vysloužil potlesk.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…