Jste zaujatí, pořád se mě na něco ptáte. Babiš měl prý mimořádně špatnou náladu a schytali to poslanci

24.03.2017 7:59

Ministr financí Andrej Babiš měl poslancům už poněkolikáté vysvětlit vznik státního podniku pro EET a informovat o aktuálních číslech vyplývajících z evidence. Už při příchodu do Sněmovny vypadal ministr otráveně, píše dnešní Právo.

Jste zaujatí, pořád se mě na něco ptáte. Babiš měl prý mimořádně špatnou náladu a schytali to poslanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Předseda sněmovního kontrolního výboru Koníček si v úvodu jednání postěžoval, že se z ministerstva financí horko těžko dostávají požadované materiály. „Je s vámi strašně těžká domluva, když dokumenty z vás lezou jako z chlupaté deky. Když neřekneme název toho dokumentu, tak děláte, že takový dokument ani neexistuje,“ vytýkal – jak list uvedl – šéfovi státní kasy Koníček.

Předseda kontrolního výboru rovněž upozornil na to, že informace, které poslanci dostali od ministerstva financí, jsou v rozporu s tím, co se uvádí v médiích. Koníček také Babišovi řekl, že podle něj mají někteří podnikatelé s EET problém, protože se na konci dne nemohou podívat na přehled tržeb.

„Vy po nich chcete, aby tam všechno dávali on-line, a když se chtějí večer přesvědčit, jestli jim sedí kasa, tak nemůžou,“ kritizoval poslanec.

„Navštívil jsem desítky hospod, možná sto, většina si to chválí, že ví, že je zaměstnanci neokrádaj. Já ten dotaz nechápu. Pokud se ten bod, co probíráme, jmenuje informace k EET, tak můžeme jenom říct, že funguje,“ reagoval podle listu podrážděně Babiš.

„Máme i jinou práci než jen dokola odepisovat a odpovídat na stejné dotazy. Je to účelově zaujaté chování vůči mé osobě,“ prohlásil podle Práva vicepremiér.

Koníčkovy dotazy na EET podle listu rozčílily i šéfa Generálního finančního ředitelství Martina Janečka, který těžko hledal slova, jak by jednání nazval.

„Buzerace, tak je to,“ pomohl mu Babiš. Koníček na to reagoval se slovy, že se hned nemusí rozčilovat. „Jakoukoliv otázku ze strany kontrolního výboru berete jako útočnou, že vás chce někdo dehonestovat,“ řekl.

Babiše se na jednání výboru vehementně zastávali poslanci z jeho hnutí, podotkl list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…