Juncker zase vrávolal při chůzi, prý kvůli ischiasu

20.12.2018 21:19

Premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil na počátku týdne na evropsko-africký summit do Vídně. A nebyl zdaleka sám. Zahraniční média zaznamenala, jak předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker vrávoral při chůzi na schodech. Prý kvůli zánětu sedacího nervu. Ve Vídni se objevil také maďarský premiér Viktor Orbán. Přijel odhodlán prosadit zde jeden názor.

Juncker zase vrávolal při chůzi, prý kvůli ischiasu
Foto: nato.int
Popisek: Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker

 V hlavním městě Rakouské republiky se sešli státníci z Evropy a z Afriky. Chtějí řešit migrační krizi a ekonomickou pomoc africkému kontinentu. Pozornost novinářů upoutal také předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, který vrávoral na schodech. Zlí jazykové v minulosti tvrdili, že nejdůležitější politik v Evropské komisi občas až příliš kamarádi s lahvemi vína či ginu.

Juncker tato nařčení opakovaně odmítl. Uznal sice, že má problémy s chůzí, ale prý je to způsobeno zánětem sedacího nervu, jenž je znám také pod lidovým označením houser.

Světoví lídři však řešili i mnohem důležitější věci, než je ischias předsedy Evropské komise. Viktor Orbán přijel do Vídně s jasným plánem. „Jsme toho názoru, že pomoc musí být poskytnuta především africkým státům, a ne migrantům přicházejícím do Evropy, zvláště ne do Maďarska,“ předestřel Orbán svou strategii. Jeho vyjádření je dostupné na stránkách úřadu maďarského premiéra. Orbán věří, že tento princip přijme většina účastníků za svůj.

Pokud jde o mnohokrát probíraný pakt o migraci, Orbán se nediví, že byl přijat. Mnozí občané většiny zemí, které hlasovaly pro pakt, putují po světě jako migranti. V případě Maďarska a dalších zemí, jako USA či Česká republika, je to však podle Orbána jinak. Považuje tedy za logické, že tyto země hájí jiné zájmy než většina členů OSN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…