K Babišovým uzákoněným loupežím mlčet nebudeme, ujišťují Svobodní. Mohou přijít další akce

05.10.2013 21:12

Čtvrteční debata lídrů hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše v pražském Slovanském domě se neobešla bez konfliktů. Poté, co jeden z krajských lídrů Svobodných položil několik provokativních otázek a narušil tak hladký průběh debaty, byl vyveden ochrankou ze sálu. "Svobodní se budou bránit a budou i nadále tvrdě vystupovat proti loupežím podle zákona," reaguje na incident strana.

K Babišovým uzákoněným loupežím mlčet nebudeme, ujišťují Svobodní. Mohou přijít další akce
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Mach

"Svobodní nebudou mlčet k uzákoněným loupežím, kdy jsou lidé státem nebo EU donuceni povinně platit za výrobky a služby, které nechtějí, jak si to představuje lobbyista Pavel Telička z Babišovy strany ANO," stojí v prohlášení, které mají ParlamentniListy.cz k dispozici.

Telička označil otázku hradeckého lídra Víta Jedličky ze strany Svobodných na Andreje Babiše ohledně povinného přimíchávání biosložky ze řepky do motorového paliva za "typický příklad kverulantství proti zákonu Evropské unie". Svobodní se prý však budou bránit a nadále budou vystupovat proti loupežím podle zákona, ať tyto loupeže páchá kdokoliv.

Babiš bohatne na úkor občanů

"Klasickým příkladem člověka, který bohatne na úkor občanů České republiky za pomoci zákonů, je pan Babiš. Bohatne na výrobě biopaliv, která se kvůli lobbistické činnosti musí přimíchávat do nafty. Jeho nespravedlivé zisky platí řidiči. Pan Babiš je také největším příjemcem dotací v České republice. Tyto dotace přes Brusel a státní rozpočet platí všichni spotřebitelé ve vysokých daních na každý rohlík, na každou knížku, na každou dětskou plenku," říká k záležitosti předseda Svobodných Petr Mach.

Celé prohlášení Strany svobodných občanů ZDE

Velké firmy podle Svobodných využívají svého vlivu na zvolené politiky a státní úředníky k tomu, aby byly vytvořeny zákony a předpisy, které donutí velkou skupinu lidí, aby své peníze neutratili za to, co považují za důležité, ale za jinak neprodejné produkty těchto firem. Velké společnosti se prý pomocí takových zákonů zbavují konkurence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…