K práci nevhodní. Z Německa otevřeně o migraci

08.02.2024 8:03

Žádná imigrace, která podporuje trh práce. Takto se vyjádřil premiér německé spolkové země Sasko-Anhaltsko Reiner Haseloff. V celostátní německé politice se dle médií rozpadá vládní koalice kancléře Olafa Scholze.

K práci nevhodní. Z Německa otevřeně o migraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Sasko-anhaltský premiér Reiner Haseloff, který z Německa vyjel do britské metropole na pozvání London School of Economics, aby vystoupil na „Německém sympoziu“, nešetřil kritikou. Jak ve věci migrační politiky, tak ve vztahu německých vlád k Rusku. „Bohužel varovné signály, které existovaly, nebyly dostatečně zaznamenány, nebo byly potlačeny. V popředí byly zájmy jako bezpečná a levná energetická politika,“ připustil premiér. „Určitě jsme měli v posledních deseti letech jednat jinak,“ dodal sebekriticky.

Pokud jde o imigrační politiku, Haseloff konstatoval, že centrální vláda v Berlíně neklade důraz na imigraci vhodnou pro německý pracovní trh. „Žádná imigrace, která je primárně orientována na trh práce,“ kroutil hlavou. Upozornil, že „to vede k nespokojenosti mezi obyvatelstvem a podporuje politický populismus“.

Server německého listu Handelsblatt konstatoval, že semaforová koalice už nefunguje a momentálně v ní vystupuje každý proti každému a to i ve věcech, kde vlastně koaliční partneři chtějí dosáhnout téhož. Sociální demokraté, liberálové z FDP a Zelení se přou o snížení byrokracie, o přídavky na děti. Sociální demokraté volají po dalším navýšení tohoto příspěvku. Přídavky na dítě však koalice mimořádně vysoko navýšila už loni v předstihu na 250 eur, a proto bylo podle FDP vždy jasné, že letos už k dalšímu navyšování nedojde.

Neshody panují také ohledně podpory Ukrajiny. Kancléř Scholz odmítá dodat řízené střely Taurus Ukrajině. To se setkává s nepochopením ze strany Zelených a FDP.

Další spory se vedou o změny ve školství, o dluhovou brzdu a o mnoho dalších věcí.

Server německého listu Die Welt uvedl, že v loňském roce bylo podle Institutu pro občanská práva a veřejnou bezpečnost při policejních operacích zastřeleno osm lidí a sedm lidí se mělo nacházet ve výjimečných psychických situacích. V roce 2022 to bylo jedenáct lidí. Patřil sem také senegalský uprchlík Mouhamed Dramé. Byl zastřelen při operaci v zařízení pro mládež na severu Dortmundu, protože prý běžel s nožem proti policii.

Podle serveru listu Die Welt se zároveň zvyšuje počet násilných činů proti policistům. Podle federální situační zprávy Spolkového kriminálního úřadu (BKA) bylo v roce 2022 obětí násilných činů celkem 96 208 policistů – což je nárůst o 8,6 procenta oproti předchozímu roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Chytrý" Západ si chtěl dovézt otroky na podřadné práce, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 08.02.2024 10:06:53
Místo nich si dovezl milióny nepřátel, kteří budou jen pobírat sociální dávky, znásilňovat ženy, podpalovat kostely, auta, domy, podřezávat krky, střílet z AK 47 a odpalovat bomby. Tomu říkám gól do vlastní branky ! A to jsme pro Západ jen jejich další slovanská kolonie, kterou opovrhují. Neuvěřitelné se stalo skutečností. Boží mlýny melou sice pomalu, ale zato napadrť.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…