KSČM jedná o podpoře pro prezidentské kandidáty

08.12.2012 13:05

Ústřední výbor KSČM jedná dnes v Praze o tom, kterému prezidentskému kandidátovi dají komunisté podporu. O podporu komunistické strany požádali kandidát sociální demokracie a současně její místopředseda Jiří Dienstbier a expremiér Miloš Zeman. Podle dřívějšího vyjádření místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše převažují mezi komunisty zvláště v krajích názory, že by mělo stranické vedení podpořit Dienstbiera.

KSČM jedná o podpoře pro prezidentské kandidáty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Komunisté vlastního kandidáta do prezidentských voleb neposílají. Předseda KSČM Vojtěch Filip v úvodním proslovu nechtěl předjímat, koho by vedení strany mohlo podpořit. "Pokud jde o prezidentskou volbu, budeme se jí zabývat v samostatné části a nebudu ji nyní hodnotit," řekl účastníkům jednání. Je možné, že doporučení, které z dnešního jednání vzejde, bude spíše obecné než jmenovité.

Filip se v proslovu zaměřil především na kritiku vlády premiéra Petra Nečase a zákona o církevních restitucích. Povzbuzoval také nedávno zvolené krajské zastupitele za KSČM, aby se aktivně účastnili rozhodování v krajích. Zastupitelům řekl, ať se nebojí jít do střetů a zpřetrhání korupčních vazeb.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…