Kaczynského „mise“ na Ukrajinu je asi mimo. Odmítl ji i Zelenskyj

28.03.2022 19:02

Mírová a humanitární mise na Ukrajinu je asi minulostí. Nápad polského politika Jaroslawa Kaczyńského se nelíbil ani ukrajinské hlavě státu Volodymyru Zelenskému, píše server Seznam Zprávy.

Kaczynského „mise“ na Ukrajinu je asi mimo. Odmítl ji i Zelenskyj
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Zelenskyj v souvislosti s návrhem na mírovou misi uvedl, že nepotřebuje další zamrzlý konflikt na území země. „Naštěstí, anebo naneštěstí, je to pořád ještě naše země, já jsem prezident, takže v tuto chvíli budeme rozhodovat my, zda tu budou nějaké síly,“ uvedl v rozhovoru pro nezávislá ruská média Zelenskyj.

S návrhem mírové mise NATO přišel polský vicepremiér Kaczyński. Podrobnosti však neuvedl, nápad považoval za strategický. Z polské opozice se však ozývaly hlasy, že nápad je nepromyšlený a nekonzultovaný se spojenci. Podporu pak návrh nezískal ani na summitu NATO.

Polská vláda svůj návrh obhajuje. Mluvčí strany PiS Radoslav Fogiel pak v souvislosti se Zelenského výroky uvedl, že padla pro ruská média. „Prezident Zelenskyj musí kontrovat ruskému narativu a propagandě, že je Ukrajina loutkou Západu,“ uvedl Fogiel.

Kaczyński pak není jediným, který vyzýval k nepříliš konkrétnímu mezinárodnímu zásahu. Například z Francie se ozývaly hlasy pro zásah kvůli situaci v Mariupolu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …